Hemd

Over nevel wordt in de literatuur meestal pas gesproken als ze aan het optrekken is. Daarom wil ik met nadruk melden dat ze vannacht in volle hevigheid is neergedaald boven ons appartement.

Beiden verwonderen we ons graag over dit soort taalkundige eigenaardigheden. Zo kunnen ergens nadelen aan kleven, maar voordelen blijven nooit ergens aan plakken. Dat ook ons schaaktechnisch analytisch vermogen beneveld is werd gisteren vanzelfsprekend pas na de partij opgemerkt

Roland accepteerde remise in een stand die werd gewaardeerd met een +5 score. De winstvoering was lastig, zeker met de weinige tijd die hij nog had. Een oefening in nederigheid: stel je klok in op 4.37 en kijk of je het er beter van afbrengt. En bedenk dat jij al weet dat er een winst in zit.

Henk zijn waarneming ging echt aan alle kanten mank. Hij bood remise aan in een stand die gewaardeerd werd met +8! Daar won vrijwel elke zet van wit. Maar de handen werden
geschud, de klok werd stilgezet.

Daarom geen diagrammen meer in dit blog. Te gênant. Jullie zullen het moeten doen met leuterpraat. Zo heeft Roland gisteren tijdens het dorpsfeest een mooi overhemd gekocht, een bruine met ruitjes. De omvang van de doorsnee Beierse man maakt dat Roland het ditmaal met een M af kan. Mochten we morgen op de slotdag tegen elkaar ingedeeld worden, dan hebben we afgesproken dat ik hetzelfde hemd toevoeg aan mijn garderobe, we beiden in dat tenue verschijnen en na veel vuurwerk de pot in remise laten eindigen.

Nauwelijks schakers gezien op dat feest, terwijl we er al heel wat kennen. Uit het weinige dat we van hen weten construeren we een heel leven voor hen, gratis en voor niks. De man die vele tanden mist maar niet aarzelt om breed te lachen, dichten wij een groot zelfvertrouwen toe. De vrouw die tijdens de wandeling een overvolle rugzak meesjouwt lijkt ons alleen daarom al geen leuk persoon.

Dan is er de man die achter het bord voortdurend zijn hoofd in- en uittrekt, door mij de kikker genoemd. En er is een man die erg joviaal tegen ons doet, maar alleen als het hem uitkomt. Ook daar vinden wij wat van. Maar soms blijkt de waarheid een heel andere te zijn. En dan staan we met onze goedkope psychologische analyses mooi in ons hemd. Beiden. In hetzelfde.

Van de partijen van vandaag meld ik hier enkel de uitslagen: twee dik verdiende nullen. Ja, we zakken weg. Daarom vanmiddag wat hoogte gezocht op het Baumwipfelpfad in Neu
Schonau. Daar belandden we gelukkig weer in een opwaartse spiraal.

Henk Enserink
De avonturen van Henk en Roland in Bodenmais:
1. Het verschrikkelijke juichen van Alexandra Popp
2. Risicomijdend
3. Boodschappen
4. Veelbelovend
5. Meisjes met rode haren
6. Geen kant op
7. Giftig
8. Scènes uit een huwelijk
9. Schijterig
10. Hemd

11. Kunterbunter

Een reactie op “Hemd

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.