De interne competitie

Najaar en voorjaar

De interne competitie kent twee delen. Het begint in het najaar, op de vierde maandag in september. Rond de laatste maandag van januari wordt de stand opgemaakt. De maandag daarna begint het tweede deel, dat van het voorjaar. Dit loopt tot en met de laatste maandag van mei.

Zowel in najaar als in voorjaar wordt er gespeeld in twee poules. De eerste drie van de B-poule promoveren naar de A-poule. Op hun beurt degraderen de laatste drie van de A-poule naar B.

De praktijk leert dat je met deze poule-aanpak zo goed als altijd speelt tegen iemand binnen je eigen “sterkte gebied”.

Een keer per jaar vervallen alle regels. Tijdens de Wijnwedstrijd. Die valt rond oud en nieuw. Ja, er wordt gespeeld. En er gelden regels. Maar zowel het spel als de regels zijn keer op keer verrassend anders. Wie het weet mag het zeggen, wie wint kan verliezen en wat blijft is de mooie kwaliteit wijn en het welgekozen sap die voor iedere deelnemer klaarstaan om gewonnen te worden. Want gemakkelijker kunnen we het niet maken, wèl leuker.

De speelavonden beginnen om 20:00 uur.

Aan het begin van het seizoen kun je kiezen. Of: je wordt ingedeeld wanneer je komt. Maar dan moet je wel tijdig aanwezig zijn om je aan te melden. Of: je meldt je één keer aan voor alle avonden, dan word je automatisch ingedeeld.
Als je dat wilt, word je automatisch ingedeeld. Maar kun je ’n keer niet, meld je dan af bij de wedstrijdleider. Doe dat vooral tijdig. Stuur tot uiterlijk 18.00 uur een e-mail naar afmelden@espion.amsterdam. Of bel 06-40474283 tot uiterlijk 20:00 uur.
Het wedstrijdreglement heeft -met name voor de puntentelling- een heleboel fijne finesses die de moeite waard zijn om je keer op keer nog eens door de wedstrijdleider te laten uitleggen.

De zomer

Juni, juli en augustus zijn de maanden voor het zomerschaak. Twee wedstrijden per avond. Een half uur ppps (=per partij per speler). Beginnend om 20:30 uur. Haal je dat niet, maar kom je wel vóór 21:30 uur, dan kun je alsnog instappen in de tweede ronde. Niemand hoeft zich aan te melden, wie komt doet mee.

Deelname staat open voor iedereen, dus ook voor niet-leden. Met als voordeel dat je een aardig wisselend gezelschap ontmoet.

Prijzen? Ja. En de interne wedstrijdleider legt met genoegen de verrassende wendingen van het reglement uit.