Risicomijdend

Ik zet mijn toilettas neer in de badkamer van onze ietwat donkere vakantiewoning. Loodzwaar. Vroeger had ik niet eens een toilettas, een stuk zeep en tandenborstel volstonden. Aan de vele verzorgingsproducten is te zien dat ik op leeftijd ben en dat inschrijving voor het seniorentoernooi onvermijdelijk de juiste keuze is.

Op de reis naar Bodenmais toe hebben we onze kansen gewogen. Duitsers zijn enorm risicomijdend, is het dan goed om gambietjes te spelen of juist niet?

Vanochtend werden we wakker met het nieuws dat Sari van Veenendaal met onmiddellijke ingang haar loopbaan beëindigt. Zelf lopen we ook niet meer over van zelfvertrouwen, dus jullie als volgers doen er goed aan om het breaking news in de gaten te houden. ‘Wastiaux en Enserink stoppen per direct met schaken’, een bericht dat zo maar op zou kunnen poppen.

Maar de stemming wordt al positiever wanneer de boodschappen uitgepakt zijn en de eerste koffie gezet. Als het schaken weinig succesvol zou blijken valt er genoeg te beleven in de omgeving. We zitten op 700 meter hoogte en mogen van allerlei dingen hier gratis ondernemen bij het tonen van een pasje: fietsen, kabelbaan naar de Arber (1400 meter), treinreizen. We kunnen ons verheugen op een live jazz concert in Deggendorf komende zaterdag.

Maar in die bezigheden zijn jullie vast niet geïnteresseerd. Diagrammen moeten er komen, wonden toegebracht dan wel geheeld, hitte en strijd, genialiteit afgewisseld met rampzalige blunders. Wees gerust, dat zal er allemaal komen. Nog twee en een half uur, dan beginnen de klokken te lopen….

Henk Enserink


De avonturen van Henk en Roland in Bodenmais:
1. Het verschrikkelijke juichen van Alexandra Popp
2. Risicomijdend
3. Boodschappen
4. Veelbelovend
5. Meisjes met rode haren
6. Geen kant op
7. Giftig
8. Scènes uit een huwelijk
9. Schijterig
10. Hemd
11. Kunterbunter

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.