Giftig

Hoewel Roland meent dat het vanaf nu oogsten wordt in het toernooi, houd ik het als
columnist vandaag op een Ruhetag. Om de dagelijkse lezers nog iets te bieden, leedvermaak wellicht, een diagram van mijn partij tegen de WFM.

Nog niet veel aan de hand zou je denken. 12. Te1 is niet een goed idee, nog veel slechter was de zet die ik deed: Lb5. Twee zetten later kon ik opgeven. Simpel motief dat jullie vast vinden.

We hebben nog geanalyseerd, Brigitte vond mijn spel zeer ‘giftig’. Ik vroeg onzeker of dat een diskwalificatie was, waarop ze heftig haar hoofd schudde. Ze vond mijn spel interessant, wilde van een bepaalde zet weten of dat theorie was en zou hem thuis verder gaan onderzoeken.

‘Ze was veel te complimenteus’ meende Roland, ‘uit beleefdheid wellicht.’ Later op de middag stelde Stockfish hem helaas in het gelijk, het stelde allemaal niet veel voor wat ik op het bord gebracht had. Roland zelf dacht over zijn eigen stelling trouwens ook iets te rooskleurig. Hij dacht dat alles wel zo’n beetje remise maakte. Vanochtend aan het ontbijt worstelde hij nog steeds met de vraag waarom hij vrijwillig ook de laatste torens afruilde.

Morgen meer.

Henk Enserink


De avonturen van Henk en Roland in Bodenmais:
1. Het verschrikkelijke juichen van Alexandra Popp
2. Risicomijdend
3. Boodschappen
4. Veelbelovend
5. Meisjes met rode haren
6. Geen kant op
7. Giftig
8. Scènes uit een huwelijk
9. Schijterig
10. Hemd
11. Kunterbunter

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.