De Kooij kubus

kooijkubus

Dit is de trofee voor de drakendoder.
De kubus is het symbool van de droom die uitkomt, de wens die bewaarheid wordt, de prijs die tot op de hoogste toppen van het kunnen bevochten en veroverd wordt.

Om het iets simpeler te zeggen, de Kooij kubus gaat naar de speler die in de externe competitie wint van iemand met een hogere rating en daarbij een groter ratingverschil overbrugt dan welk ander lid van EsPion dan ook.

Hoewel een ieder voor deze prestatie de hoed diep zal willen afnemen, is het voor de ongetwijfeld trotse winnaar beslist geen voorwaarde zelve het favoriete hoofddeksel van Robert Stephenson Smyth Baden-Powell te dragen.


De eerste ronde van de externe competitie bracht niet de successen waarop mischien gehoopt werd. De weinige winstpartijen werden gescoord volgens de voorspelling van professor Elo. De uitzondering was Frank Steenma. Hij versloeg Jaap Snoep van Fischer Z. Dat was een verschil van 98 punten. Niet slecht, maar het moet beter kunnen, zo meende Henk Enserink. Hij bond Jasper Dekker van Amsterdam West aan zijn zegekar, zie hier hoe, dat was een overbrugging van 198 punten. Daarmee is Henk voorlopig de drakendoder.