De Kooij kubus

kooijkubus

Dit is de trofee voor de drakendoder.
De kubus is het symbool van de droom die uitkomt, de wens die bewaarheid wordt, de prijs die tot op de hoogste toppen van het kunnen bevochten en veroverd wordt.

Om het iets simpeler te zeggen, de Kooij kubus gaat naar de speler die in de externe competitie wint van iemand met een hogere rating en daarbij een groter ratingverschil overbrugt dan welk ander lid van EsPion dan ook.

Hoewel een ieder voor deze prestatie de hoed diep zal willen afnemen, is het voor de ongetwijfeld trotse winnaar beslist geen voorwaarde zelve het favoriete hoofddeksel van Robert Stephenson Smyth Baden-Powell te dragen.


In de eerste wedstrijd van het tweede team heeft Peter Urbanus de lat meteen hoog gelegd. Hij versloeg Raadsheer-speler Jop Dekker en overbrugde daarmee 229 punten. Zie hier hoe hij dat aanpakte. Nou wordt er in het tweede niet veel gewonnen, maar als het gebeurt is het voor deze trofee wel raak: invaller Robert Schalekamp verschalkte Michiel Spook van De Amstel. Dat was was een verschil van 318 punten. Dat is niet meer overtroffen dus Robert is de drakendoder van dit seizoen.