EsPion goes to London!

Vanaf 9 november vechten Carlsen en Caruana in London uit wie zich de komende twee jaar de beste schaker ter wereld mag noemen. Een klein halfjaar eerder staat er in London misschien wel een nog veel belangrijkere schaakontmoeting op het programma: Een team van EsPion neemt het dan op tegen een team van de Hammersmith Chess club.

Deze confrontatie werd een jaar geleden in Amsterdam ook gespeeld en had voor de onzen een nogal pijnlijke afloop. Tijd voor revanche dus. Volgende week wagen 14 Espionezen de oversteek per trein trein, boot of vliegtuig om op vrijdagavond samen te komen in een lokale pub waar een troefkaart zich aansluit. Leden van Hammersmith en twee andere dit weekend aanwezige verenigingen uit Cork en Bury st Edmunds zullen er ook zijn om alvast informeel kennis te maken. Schaakborden zijn aanwezig!

Gelukkig sluit de horeca in Engeland vrij vroeg want op zaterdagochtend moet er meteen gepresteerd worden. In een klassiek tempo worden de degens gekruist met Hammersmith terwijl de andere twee verenigingen het tegen elkaar opnemen. Na de lunch is er een snelschaaktoernooi en daarna volgt nog een activiteit waarvan de korte omschrijving al grote vraagtekens oproept.

Op zondagochtend is er nog een serieuze uitdaging achter het bord: Grootmeester Keith Arkell (FIDE: 2417) geeft een simultaan. Dit gaat zeker niet uitlopen want om 13u speelt Engeland z’n tweede WK-wedstrijd tegen Panama waar de Espionezen als besluit nog kennis kunnen maken met de typische Engelse voetbalbeleving. Het belooft een mooi weekend te worden!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.