SGA-Rapidcompetitie

EsPion is dit jaar met maar liefst drie teams vertegenwoordigd in de Rapidcompetitie van de SGA. EsPion 1 en 2 in de tweede klasse en EsPion 3 in de derde klasse. Die klassen hebben dit jaar gemeenschappelijke voorrondes en zo mochten afgelopen donderdag alle drie de teams aantreden in Torendael voor de tweede speelavond.

Team 1 was een week eerder in Muiderberg goed uit de startblokken gekomen en zette dat deze avond door. Achtereenvolgens Amsterdam west 7, Raadsheer 3 en de broeders van EsPion 3 werden met 3-1 aan de kant gezet. Man van de avond was Robert die 3 uit 3 scoorde.

Het tweede begon tegen het derde en won ook met 3-1. Daarna verliep de avond een stuk stroever: 2-2 tegen Amsterdam west 8 om af te sluiten met een  1,5-2,5 nederlaag tegen Raadsheer 3. Positieve uitschieter was Constantijn met een score van 3 uit 3. Omdat hij dat een week eerder ook al deed is hij nu topscorer van de tweede klasse!

Voor team 3 werd het helaas een pijnlijke avond. Want tussen de 1-3 nederlagen tegen de eigen teams door lukte het tegen Caïssa 4 zelfs niet een bordpuntje mee te pakken. Bram, die zichzelf niet goed genoeg acht voor team 1 of 2, scoorde beide punten.

Op 14 juni spelen alle teams de laatste voorrondes bij Amsterdam West. Het eerste ligt goed op koers om zich de plaatsen voor de finale-avond op 20 juni bij de Raadsheer. Voor team twee wordt dit een lastig verhaal. Ondanks de mindere resultaten op de tweede speelavond heeft team 3 nog wel perspectief om zich te plaatsen. De achterstand op plek 4 bedraagt slechts een half puntje. 

Voor alle rangen en standen zie de website van de SGA: http://www.sgaschaken.nl/competitie/rapidcompetitie/

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.