EsPion 1 en 3 naar Rapid-finale

EsPion is volgende week met twee teams aanwezig op de finale-avond van de SGA rapidcompetitie. Espion 1 gaat strijden voor de titel in tweede klasse terwijl EsPion 3 datzelfde gaat doen in de derde klasse.

De laatste voorrondes in de 2/3 klasse werden afgelopen donderdag gespeeld bij Amsterdam-West.

Team 1 begon de avond met een riante uitgangspositie maar kon dat in de laatste voorrondes niet echt een passend vervolg geven. De opgebouwde voorsprong was gelukkig voldoende om bij de beste vier ploegen van de tweede klasse te behoren.

EsPion 2 was al ver verwijderd van een finaleplaats en kwam in de laatste voorrondes ook niet verder dan een paar bordpunten. Tegen drie op papier sterke teams van VAS scoorde Constantijn op bord 1 nog het beste met 1,5 bordpunt. Hiermee eindigt het team helaas helemaal onderaan in de tweede klasse.

Sensationeel waren de prestaties van team 3. Hans was net als op de eerste speelavond weer onverslaanbaar en versloeg achtereenvolgens spelers met een rating van 1682, 1602 en 1519 terwijl hij zelf ‘slechts’ 1320 heeft staan. Eugen overbrugde eveneens een grote ratingkloof door een speler met rating 1653 te verslaan. Zo plaatste het team met verreweg de laagste startrating zich op knappe wijze voor de finale. 

De finale-avond is aanstaande woensdag op Kattenburg bij de Raadsheer. EsPion 1 en 3, Veel succes!

Alle rangen en standen zijn inmiddels te vinden op de site van de SGA.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.