We gaan weer Rapid spelen

Na een winterstop van bijna twee maanden gaan we weer verder met de Rapidcompetitie. Vanaf 4 februari spelen we elke donderdagavond twee rondes van de voorjaarsperiode.

De opzet is hetzelfde als in het najaar. Om 20.30 start de eerste ronde van de avond en als iedereen klaar is volgt de tweede niet veel later.  Het speeltempo is 15 minuten per persoon plus 10 seconden per zet. We hopen net als in het najaar weer negen avonden te kunnen spelen dus in totaal 18 rondes.

De winnaar van het voorjaar mag het in een rechtstreeks duel over drie partijen opnemen tegen Tim die in het najaar de sterkste was. Hierin staat de eerste online rapidtitel van EsPion op het spel. De best presterende speler met een KNSB rating < 1600 mag aantreden tegen Rob van Slooten met als inzet de ratingprijs. Als Tim of Rob ook in deze nieuwe periode toeslaat dan hoeft een dergelijk duel uiteraard niet gespeeld te worden.

Om mee te kunnen doen aan de Lichess-activiteiten van EsPion zijn nog altijd de volgende drie zaken van belang:

1. Een account op Lichess. Klik hier om er eentje aan te maken.
2. Lid van ‘team EsPion’ op Lichess. Klik hier en meld je aan via de groene knop
3. Deelnemer van de groep ‘EsPion Lichess’ op Whatsapp voor de communicatie (optioneel). Stuur hiervoor een berichtje met je 06-nummer.

Aanmelden voor de voorjaarsperiode kan vervolgens hier. Let goed op: Als je eenmaal hebt meegespeeld en je kan een volgende ronde niet, trek jezelf dan even terug uit het toernooi met de knop ’trek terug’:De Rapidcompetitie in het kort:
– Data: Elke donderdag van 4 februari t/m 1 april.
– Tijd: 20.30
– Speeltempo: 15+10, 2 partijen per avond
– Locatie: Lichess.org

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.