Het snellere werk in januari

Na 20477 zetten verdeeld over 282 partijen zit het blitzen in januari er op. Elke donderdagavond werd er een arena-toernooi gespeeld op Lichess.

Op 7 januari werd er afgetrapt met een voor snelschaak-begrippen rustig speeltempo van 5 minuten per partij met 3 seconden increment. Onze clubkampioen Constantijn liet zien dit uitstekend te beheersen en won deze avond met een overtuigende 100% score.

Een week later ging het tempo omhoog naar 3+2. Henk Enserink schoot uit de startblokken en had halverwege de avond een riante voorsprong te pakken. Tim begon wat moeizaam maar kwam later toch nog op stoom, versloeg Henk, en had om 22 uur net een puntje meer achter zijn naam staan.

Op de derde avond waren er per speler nog maar 3 minuten per partij beschikbaar. Voor sommigen veel te snel maar anderen wisten hier wel raad mee. Harold en Rob van Slooten bijvoorbeeld. Lange tijd gingen ze nek aan nek. Harold viel in het tweede deel van de avond wat terug terwijl Rob door ging met punten scoren en hij stelde daarmee de toernooiwinst veilig.

Na dat geweld werd voor het laatste blitz-toernooi deze maand weer teruggekeerd naar het rustige tempo van de eerste avond: 5+3. Na een spannende strijd met vele wisselingen aan de top was het wederom Constantijn die liet zien dit speeltempo het beste te beheersen.

De dagwinnaars Constantijn, Tim en Rob  en de runner-up van het vierde toernooi Dick zijn hiermee alvast geplaatst voor de grote Blitz-finale waarin de online snelschaaktitel van EsPion op het spel staat.  Later in het jaar volgen hiervoor nog vier kwalificatie-mogelijkheden.

Vanaf 4 februari spelen we op de donderdagavonden weer Rapid.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.