Online schaken óók op maandag

Gisteravond zijn we weer gestart met een nieuwe Rapidcompetitie op Lichess. Elke donderdag tot en met 1 april zijn er twee speelrondes. De eerste avond werd met 25 spelers al meteen goed bezocht.

Volgens Rutte lijkt de derde corona-golf onvermijdelijk en daarmee zijn offline-clubavonden op korte termijn helaas niet realistisch. Om deze tijd aangenaam door te komen is er naast de Rapidcompetitie op donderdag de komende tijd óók op maandagavond online schaakvertier!

Bullet
Speciaal voor wie het blitzen in januari te langzaam ging trappen we op maandag 8 februari af met een bullet-arena. Per partij zijn er per speler slechts twee minuten beschikbaar en bij elke zet komt daar nog een seconde bij.

Fischer Random / 960
Een week later speelt de klok een minder prominente rol maar zit de uitdaging in de steeds wisselende beginposities. Openingskennis is niet toepasbaar en dus komen op deze avond waarschijnlijk de echte schaaktalenten bovendrijven.

Blitz
We vervolgen met enkele blitz-arena’s. Net als in januari kwalificeren de dagwinaars zich voor de grote blitz-finale waarin de online snelschaaktitel van EsPion op het spel staat. Constantijn, Tim, Rob van Slooten en Dick zijn inmiddels al in het bezit van een felbegeerd ticket.

Henk’s Eindspelavond
Tussen de blitz-avonden door is er op 8 maart een thema-avond onder leiding van onze eigen eindspelcomponist Henk Enserink. Op Internationale vrouwendag staan de dames natuurlijk in de schijnwerpers.

Het programma voor de maandagavonden op een rijtje:

En uiteraard spelen we elke donderdagavond twee rondes van de Rapidcompetitie.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.