Team 4 Kroepoekie

Na een onderbreking van een jaar is het bootschaak hersteld. Na het uiteenvallen van het geweldige team-3 uit voorgaande jaren kunnen we niet meer spreken van een teambuilding gelegenheid maar dat mocht de pret niet drukken.

Ondanks enkele zieken en om andere redenen afwezigen waren we zaterdag 6 januari te gast op de kadeschuit van Alfred. Een luxe boot met zelfs twee toiletten. Ook nog een keuken en spoelkeuken naast de gemakkelijke zitjes. Aan alle voorwaarden voor een gezellige middag & avond werd voldaan. Daar aan toegevoegd de voortreffelijke Indische maaltijd thuis voorbereid door Raymond.
Voor hen die hebben gegeten maar het niet meer weten (beter opletten volgende keer!):
– witte rijst
– Ikan Rudjak (makreel in rudjak saus)
– Sambal Goreng Telor (ei gerecht)
– Tahu Balinees (soja gerecht)
– Semur Daging Djawa (Javaans rundvlees gerecht)
– Perkedel (gehakt uit de oven)
– Indische Kipkluifjes (varken)
– Sajur Lodeh (groenten gerecht van sperciebonen, wortel, bloemkool en tahu – daar moeten de heren de volgende keer echt meer van eten voor de vitamientjes)
– gebakken maïskoekjes
– Atjar (zoetzuur)
– Kroepoek
– kentang goreng (aardappelfriet staafjes)
– Sambal Goreng Tempeh (gebakken tempeh staafjes)
– tomaat
– komkommer
– en, bij de koffie, spekkoek

Iedereen heeft hier van genoten, voor de vissen bleef niets over.
Voor Raymond kon de dag al niet meer stuk omdat ondergetekende hem de bevrijdende mededeling deed dat hun onderlinge partij de donderdag daarvoor terecht eindigde in remise en niet zoals de velen die direct aan het einde van de partij op zijn nek sprongen om hem in te peperen dat hij een tempo had verspeeld en daarmee de winst had laten glippen zoals werd aangetoond door dezelfde ondergetekende en laatstelijk tegenstander die in het bezit bleek van enkele analyse vellen waar hij overigens zelf niet meer uit kwam. Een lange zin om mee te eindigen.
Ik denk dat ik namens alle aanwezigen spreek als ik Alfred en Raymond erg bedank voor hun bijdrage deze gezellige zaterdag. Ja, er werd ook geschaakt. Maar wel zo ontzettend slecht door alweer ondergetekende, daar heb ik het verder maar niet over.
Nu maar hopen dat het donderdag vruchten afwerpt.

Robert

PS: check vorige Blog bericht over de schaakbus die naar Tatasteel rijdt !!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.