Inhaalrace

Het 2e speelde uit in Uithoorn tegen het goed geklasseerde De Amstel 3.
En weer leek het dat er geïncasseerd moest worden want om kwart over tien had alleen Bram van de Vegt een halfje binnengehaald en stonden we met 3½ tegen ½ achter.
Het leek weer zo’n 6-2- achtige nederlaag te worden. Voor de thuisclub een vrolijke avond met zo te zien een goed lopende jeugdafdeling. Maar er zou nog iets gebeuren:

Op het volgende punt moest een tijd gewacht worden. Mart had uiteindelijk een pion verloren waar lang om gevochten was, maar dan gaat hij zich vastbijten om niet te hoeven verliezen.
Marcel met zwart aan bord 8 wilde ondertussen al een tijdje remise voorstellen. Dan zou Mart zelfs moeten winnen voor de theoretische 4-4 , die niet erg voor de hand lag op dat moment. Dus Marcel werd remise.
Mart had ook nog een flinke tijdvoorsprong. Hij ging ondertussen langs verschillende afgronden (2 dames tegen 1), kwam mogelijk ook nog even gewonnen te staan, maar nam goed eeuwig schaak en daarmee remise: “man van de match” wat mij betreft.
Daarna ging het viertoren eindspel van Peter Urbanus voor ons de goede kant op (4½ tegen 2½).
En natuurlijk was Harry weer het laatste klaar. Met zwart wist hij Cora van de Zanden te verschalken in een partij waarin ik lange tijd geen enkele voordeel voor hem zag ..

Zo kwamen we nog heel dichtbij na deze spannende avond.

Frans.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.