Russische meester baas boven baas

De allerlaatste externe wedstrijd van het seizoen was er een in de categorie ‘om des keizers baard’. Het vierde speelde tegen Oosten-Toren 3 en verloor: 3-5

Jos Hillebrand kwam wat gelukkig aan zijn punt. Zijn tegenstander deed een torenzet maar had niet door dat hij inmiddels schaak stond. Pech voor hem was dat die toren het schaak nog kon opheffen en hem daarmee verspeelde.

Op het achtste bord vocht Meindert een knotsgekke partij uit. Hij kwam goed weg toen zijn tegenstander een matcombinatie over het hoofd zag maar deed even later exact hetzelfde. De druk hield wel aan, hij stond even later zowat letterlijk op uit de dood en ging er uiteindelijk met het punt vandoor.

Bloedstollend was de partij van Eugen op bord 3 en in wederzijdse tijdnood haalde hij de winst keurig binnen. Tom keek goedkeurend toe in de wetenschap dat er weer een illustere naam in zijn kubus gegraveerd gaat worden. Op basis van de startratings overbrugde  onze Russische meester namelijk 342 elo-punten en dat zijn er 7 meer dan de overwinning van Harrie in Almere.

EsPion 4 eindigt op de vijfde plek in de 3e klasse B. Na de dramatische seizoensstart zijn er aardig wat bord- en matchpunten binnen gebracht en had het de terugtrekking van Almere 7 niet eens nodig om degradatie te ontlopen. Gezien de ratingverschillen in deze klasse gewoon een prima prestatie.

6 reacties op “Russische meester baas boven baas

    1. Voor de kubus gelden de ratings van augustus 2018, Raf. De ratings die bij de partij staan zijn die van mei 2019. Het moge duidelijk zijn dat Eugen in rap tempo sterker wordt. Zijn huidige rating van 1452 doet geen recht aan zijn werkelijke sterkte.

      Eugen, van harte proficiat met je trofee. Geef hem een mooi plekje!

      Mooi stukje weer van onze jongste wedstrijdleider Johan, trouwens.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.