Laurierboomgambiet revisited, een droom

Het was half acht in de avond. Daar stond hij, midden op een gevaarlijke kruising. hij vermeed het zebrapad zorgvuldig. nam zijn fiets aan de hand en stak over tussen toeterende auto s. Hij zou om kwart over acht aankomen in het speellokaal waar hij al vlakbij was. Zijn teamgenoten waren er om acht uur. Hij zou ons grote talent bestrijden.

Op papier was het een ongelijke strijd. Laurierboomgambiet had gemiddeld meer dan 100 ratingpunten meer.  De laatste keer hadden we de 4-4 nipt gemist tegen ze. Behaalde ik een vechtremise tegen dhr Weijers. Die als stand in van de om half acht overstekende captain de opstelling doorgaf. Hoe heet jij ook al weer vroeg hij aan een drietal teamgenoten. Tja Laurierboombladeren kunnen diverse effecten medieren.

De strijd begon, ik kreeg het Hollands tegenover me. Zag naast me onze onverschrokken eindspelspecialist ten strijde trekken. Die bood in een aangenomen Damegambiet dameruil aan . Hierna een verwoestende paardvork en hij won.

Dat was een forse stunt. Tim won met nog luttele seconden op de klok gaf hij mat.
Rudolf remiseerde. Johan remiseerde. Na weinige zetten maar veel tijd deed ik dat ook, thuis zag ik dat een goede kans aan mijn oog was ontsnapt. What s new?

Maar een kleine rekensom leerde ons dat wij nu 3,5 punt hadden en zij 1,5 met nog 3 partijen in volle gang. Dick  Tijn en Roland.
Dick moest capituleren, Roland won!! 
De zege was binnen. Dat op zich was al een dansje waard.

We stonden rond Tijn s bord.
Niemand nam de moeite om in tijdnood diens zetten te noteren, het waren er vele. En dat tegen de man die overstak naast de zebra (en een zebra is inderdaad net als een schaakbord ook in donkere en lichte velden verdeeld, tenminste op de weg). Ongelijke lopers en 1 minuut ongeveer voor Tijn. En 5 voor de overstekende captain. 

Opeens draait hij zich om hoeveel staat het eigenlijk? Henk deelt hem meerdere malen mee tot het juiste volume is bereikt, jullie hebben verloren het staat 4, 5 2,5  en hij speelt door. Toren en loper tegen toren en loper. Eindeloos veel zetten. Wachten of Tijn niet een foutje maakt, maar die maakt geen foutje, nee die geeft opeens midden op het bord MAT!!!

Het ongelofelijke vindt plaats: Espion wint. En hoe! 5,5- 2,5
Waarvan akte.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.