Hemelvaart, Zomerschaak en Rapid

Aanstaande donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag, er wordt gewoon geschaakt. Op het programma staat de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie. In beide groepen is er nog volop spanning in de top en de strijd om promotie en degradatie is nog lang geen uitgemaakte zaak.

Op 6 juni gaat de zomercompetitie van start. Tot en met 29 augustus staan er elke donderdagavond twee partijen op het programma met een bedenktijd van 30 minuten per persoon zonder toegevoegde tijd per zet. Van te voren aan- of afmelden is in de zomer niet nodig, wie er is speelt mee. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

SGA-Rapidcompetitie
EsPion speelt dit jaar met twee teams mee in de SGA-Rapidcompetitie. Viertallen nemen het hier tegen elkaar op in een speeltempo van 15 minuten met 10 seconden toegevoegde tijd per zet. Er worden eerst drie voorrondes gespeeld met drie partijen per avond waarna de beste vier teams van elke klasse zich plaatsen voor de finale-avond.

EsPion 1 bestaat uit Constantijn, Johan, Marcel en Tim. De gelouterde rapid-spelers Cor, Frans, Mart en Robert vormen EsPion 2. Op basis van de gemiddelde rating zijn beide teams ingedeeld in de derde klasse, wat gedeelde voorrondes met de tweede klasse speelt.

Het speelschema voor beide teams ziet er als volgt uit: 30 mei bij VAS, 6 juni bij Oosten-Toren en 13 juni bij Amsterdam West. Door de verbouwing van Torendael is er dit jaar helaas geen thuiswedstrijd. De eventuele finale-avond is op 20 juni bij Amsterdam West. Supporters zijn alle avonden van harte welkom.

Alle informatie over de rapidcompetitie is te vinden op de site van de SGA.

3 reacties op “Hemelvaart, Zomerschaak en Rapid

  1. Onder het kopje SGA-Rapidcompetitie worden de rapid-spelers Cor, Frans, Mart en Robert “gelouterd” genoemd. Moet dat niet “gelauwerd” zijn? Bij het woord louteren denk ik namelijk aan reinigen, schoonmaken.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.