Constantijn Dekker clubkampioen 2018/19

Met nog één speelronde te gaan is de nieuwe clubkampioen al bekend. Constantijn Dekker, al drie jaar lang het jongste lid, is dit seizoen de allersterkste.

Waarschijnlijk hadden weinigen hem vooraf getipt voor de titel. Na een wisselvallig vorig seizoen zakte zijn rating van 1740 terug naar een bescheiden 1566. In september schoot hij desondanks uit de startblokken. Pas in de negende ronde werd het eerste puntverlies geleden, Henk Enserink was die avond te sterk. Het was de enige nul in de najaarscompetitie en met groot vertoon van macht kroonde hij zich eind januari tot winnaar.

In het voorjaar ging Constantijn gewoon verder waar hij was gebleven en trakteerde zijn eerste drie tegenstanders op een duidelijke 0. Tussendoor was er een succesvol debuut in het eerste team. Daarna volgde een dip want Dick, Henk (wederom) en Raf waren hem alle drie de baas. Maar Constantijn toonde zoals hij het zelf vaak zegt ‘winnaarsmentaliteit’ en knokte zich weer omhoog. De beker van de voorjaarscompetitie zal echter naar Ric of Henk gaan mede omdat hij de laatste ronde niet mee speelt. In mei knalde zijn rating ondertussen naar 1785.

De clubkampioen wordt bepaald door de scores van het najaar en het voorjaar bij elkaar op te tellen. Constantijn won de najaarscompetitie met een vol punt voorsprong op Henk en die kan dat verschil niet meer goedmaken. De opvolger van Roland Wastiaux is dus één speelronde voor het einde al bekend: 

Constantijn, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

Een reactie op “Constantijn Dekker clubkampioen 2018/19

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.