Gelijk maar toch verloren

Dat er een verschil is tussen gelijk hebben en gelijk krijgen, dat ondervonden onze bekerviertallen in huize Lydia op een pijnlijke manier. Ze speelden gelijk maar verloren toch. Hoe dat kan?

Bij Europees voetbal is de regel dat uit-gescoorde doelpunten dubbel tellen inmiddels terecht geschrapt. De SGA heeft bij haar knock-out toernooi ook iets bedacht om te voorkomen dat de wedstrijden met penaltyschieten moeten worden beslist. Eerst vervalt bij een gelijke eindstand het resultaat van bord 4, dan van bord 3, dan van bord 2. Beide teams kwamen tot een 2-2 eindstand, wonnen aan de borden 1 en 4. Dus als je meegerekend hebt: pindakaas.

Je zou kunnen zeggen dat we van het reglement verloren, maar laten we liever de tegenstander feliciteren en onze blik op het positieve richten. Er werd zowel door het bronzen als zilver team strijd geleverd naar beste kunnen.

Pas om 22.52 kon een eerste resultaat gemeld worden: Constantijn had zijn tegenstander langzaam gewurgd, Rudolf stond goed dus een halfje elders zou volstaan. Dat kwam er niet. Dick raakte een kwaliteit achter, toen er ook nog stukverlies dreigde gaf hij op. Johan was nog bezig, maar zijn eindspel was kansloos. Zijn twee paarden waren niet opgewassen tegen een toren en een pionnenovermacht.
 

Bij brons was Harrie de eerste die een punt incasseerde. Hij kwam een pion achter, won die met goede zetten terug, wist te promoveren waarop zijn tegenstander opgaf. Een meevaller, want de drie verbonden pionnen tegen de Dame en een koning op grote afstand boden misschien nog wel kansjes. Cor verloor, naar eigen zeggen omdat hij iets te vroeg deed, of dat aanvallen was of verdedigen, dat weet ik niet meer. Daniel ging zeker winnen, dus aan Alfred de taak om hier het halfje binnen te slepen. Een lastige opgave, als je in een eindspel een toren hebt en drie pionnen en je tegenstander een toren en vijf pionnen. Alfred wist zowaar twee pionnen terug te halen maar de vrijpion van de tegenstander was gevaarlijker dan de zijne.Volgend jaar nieuwe kansen mannen. En misschien moeten we de competitieleider vragen het reglement te herzien. Of ik mijn eigen rol als non-playing captain nog moet herzien? Ik was tenslotte de man die de opstellingen op het wedstrijdformulier neerschreef. Ach, tips zijn welkom.

Henk Enserink

2 reacties op “Gelijk maar toch verloren

  1. Ik kan me geen betere, integere, ruimdenkende en originele captain voorstellen en hoop daarom het volgend seizoen eindelijk persoonlijk met hem te mogen samenwerken.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.