EsPion 2 strijdend ten onder

Op de avond waarop Ajax het opnam tegen Real Madrid mocht EsPion 2 in Kattenburg aantreden tegen de Raadsheer 2. Op papier ook een soort Ajax-Real Madrid want net zoals de Koninklijke vaak doet heeft de Raadsheer afgelopen zomer flink toegeslagen op de transfermarkt en een aantal sterspelers aangetrokken. Raadsheer 2 is mede daardoor zó sterk dat het qua rating eigenlijk niet in de tweede klasse thuis hoort. Onze koppositie zou deze avond dus serieus op de proef worden gesteld.

We konden de strijd aangaan met de vaste acht en waren op papier nergens sterker met een paar flinke ratingverschillen. De tegenstander van Mart met bijna 300 punten meer hoorde ik zelfs met iemand fluisteren over zijn makkelijke avond. Maar Mart zat deze avond natuurlijk niet voor niets aan het eerste bord. Terwijl ik zelf bezig was mijn stelling rustig op te bouwen stond het bord van Frans naast mij meteen in vuur en vlam. De stukken gingen daar in rap tempo van het bord maar die van Frans helaas wat sneller dan die van zijn tegenstander. Peter ging ongeveer gelijktijdig ook ten onder en relatief vroeg op de avond keken we al tegen een 2-0 achterstand aan.

Ondertussen begon het bij mij wat interessanter te worden. De koningsstelling van mijn tegenstander lag redelijk open en ik probeerde de druk op te voeren maar er echt doorheen komen lukte nog niet. De spanning op het scorebord kwam inmiddels wel weer terug. Mart toonde namelijk zijn specialiteit door het spel van een sterkere tegenstander behoorlijk te frustreren, goed voor een fraai halfje. Spelen tegen Mart is natuurlijk nooit makkelijk. Marcel pakte zelfs de volle buit mee door zijn tegenstander op kordate wijze te verslaan:

Zou er dan toch een stunt inzitten? Een goed overzicht over de andere borden had ik niet maar volgensmij hadden we nergens echt voordeel. Mijn eigen partij was misschien nog de positieve uitzondering en na een tijdje zoeken kreeg ik ook daadwerkelijk een winnend eindspel. Alfred was er ondertussen helaas afgegaan en ook Harrie en Willem konden na een dappere strijd het tij niet meer keren. 5,5 – 2,5 zijn de harde cijfers van deze avond waarmee de Raadsheer 2 de koppositie van ons overneemt. Het is niet anders.

Johan

PS De Raadsheer heeft ook een verslag op de site gezet. Klik hier voor de avond vanuit een ander perspectief.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.