Schaakhoofdstad

De eerste weken van juli mag Amsterdam zich met recht de schaakhoofdstad van het land noemen. Op 1 juli ging in de Tolhuistuin in Noord het Nederlands Kampioenschap van start. Vandaag is de slotronde waarbij het wel heel raar moet lopen wil Jorden of Lucas van Foreest er niet met de titel vandoor gaan.

Gelijktijdig met het NK zijn er ook een aantal nevenactiviteiten. Zo organiseerde de SGA op dinsdag in het kader van het 50-jarig jubileum rapidvierkampen. Marcel vertegenwoordigde EsPion. In de afgelopen weken liet hij in teamverband al zien uitstekend overweg te kunnen met het rapidtempo en het mag dan ook geen verrassing heten dat hij (gedeeld) winnaar werd van zijn groep.

Marcel ontvangt de hartelijke felicitaties van Jan Timman
Op zaterdag 6 juli ging het Amsterdam Sciencepark Chess Tournament van start, een groot internationaal toernooi over negen rondes. Vier EsPionezen speelden hier gisteren hun eerste partij:

Constantijn kon met zijn rating van 1785 kiezen tussen groep B (1750 – 2050) en C (1500-1800). Dapper koos hij voor het eerste en won op de openingsdag meteen van een speler met rating 1947. Dick speelt ook in B en trof een Russische. Nadat zij volgens haar trainer een ‘serious mistake’ maakte won hij een pion en schoof het eindspel beheerst uit.

In groep C kon Harrie in de eerste ronde na het kwijtraken van een kwaliteit geen spel meer ontwikkelen en verloor helaas. Onze nieuwe aanwinst Aeron speelt mee in groep D en na een moeizaam begin hengelde hij in zijn eerste partij de winst keurig binnen.

Het toernooi heeft in alle groepen een aantal live-borden dus als de onzen het goed doen zijn de verrichtingen overal ter wereld te volgen. Zelf een bezoek brengen aan het Sciencepark kan natuurlijk ook. Vanaf maandag starten de dagvierkampen met Roland en Marcel.

Veel succes allemaal!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.