Robbie Es moet iets bekennen

In eerste instantie meende ik dat het om een onbenulligheid ging. Nu ik me de opmerking een paar dagen later toch nog herinner lijkt het mij het beste om maar open kaart te spelen.

Een van onze EsPion leden hoorde ik wat mopperen over mijn geschreven bijdragen, of soms het gebrek daar aan. Daarbij werd de naam van de schaakvereniging waar ik ooit lid van was, Es ’80, gebezigd en dat ik daar mijn ‘fake naam’ Robbie ‘Es’ aan heb verbonden. Althans zo begreep ik de mopperkont.

Wel, dan hier eenmalig de verschrikkelijke waarheid: het tweede deel van mijn fake naam is geschreven gelijk de fonetische uitspraak van de eerste letter van mijn werkelijke achternaam.
Dat ik deze onbenulligheid hier verklaar is omdat er leden onder ons zijn die met pijn in hun hart de samensmelting van onze twee verenigingen hebben moeten accepteren. Ik kan dat begrijpen.
Toch zou het prettig zijn die vijfde colonne gedachten en gedragingen achterwege te laten.

Ik ben sinds enkele jaren lid van de vereniging EsPion, daar speel ik met plezier, daar doe ik zo nu en dan wat voor en iets anders bestaat er voor mij niet.
Het zou fijn zijn als een ieder daar zo over zou denken, maar dat kan ik natuurlijk niet bepalen. Wel een verzoek dus om mij hier niet meer mee lastig te vallen.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.