Online rapidcompetitie

We gaan weer verder met online schaken! Door het corona-virus verplaatsten onze activiteiten zich in maart noodgedwongen naar Lichess. Begin september zijn we op een nieuwe locatie weer gestart met clubavonden maar met de toename van het aantal corona-besmettingen is het maar de vraag hoe lang deze nog door kunnen gaan  is dat de komende tijd helaas niet meer mogelijk. Het online schaken smaakte voor velen sowieso al naar meer en daarom pakken we die draad weer op.

Vanaf 15 oktober gaat er een nieuwe online rapidcompetitie van start. Deze wordt gespeeld in een najaars- en een voorjaarsperiode. Elke donderdag zijn er twee partijen met een speeltempo van 15 minuten per persoon plus 10 seconden per zet, vergelijkbaar met afgelopen zomer. De eerste partij begint om half 9, als iedereen klaar is volgt de tweede niet veel later. Elke periode bestaat uit 9 speelavonden dus 18 rondes.

De beide periodewinnaars nemen het in het voorjaar tegen elkaar op in een rechtstreeks duel over drie partijen om de online rapidtitel van EsPion. Er is ook een ratingprijs te winnen voor spelers met een KNSB-rating < 1600 op de lijst van augustus 2020. Ook voor deze prijs volgt er een rechtstreeks duel over drie partijen.

Om mee te kunnen doen zijn de volgende zaken van belang:
  1. Een account op Lichess: Klik hier om er eentje aan te maken.
  2. Lid van ’team EsPion’ op Lichess: Klik hier en meld je aan via de groene knop.
  3. Deelnemer van de groep ‘EsPion Lichess’ op Whatsapp voor de communicatie gedurende het toernooi. Stuur hiervoor een berichtje met je 06-nummer.

Voor de meesten die eerder online hebben meegespeeld is dit al in orde. De najaarsperiode is vervolgens hier te vinden.

De Rapidcompetitie in het kort:
  • Data: Elke donderdag: Najaar 15 oktober – 10 december, Voorjaar 4 februari – 1 april 
  • Tijd: 20.30
  • Speeltempo: 15+10, 2 partijen per avond
  • Locatie: Lichess.org

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.