Let op Dana!

Een zonovergoten terras in het Gooi. Laat in de ochtend. Tegenover me zit een Nederlands kampioene. We spelen schaak. Gewoon voor de lol. De Nederlands kampioene geeft tips, maakt grapjes, laat me zetten terugnemen. Ik verlies pot na pot. Maar ik geniet met volle teugen. En zij volgens mij ook. In augustus speelt ze het EK. Hou haar in de gaten.

Twaalf is ze. Twaalf zetten had ze nodig. Om het echie. Dat ging zo:

Zet twaalf van zwart hoefde niet meer. Ik zag het en gaf op.

Rond het middaguur nemen we afscheid. Zij moet nog een ronde. Ik ga met mijn vriendin een fietstocht maken. Langs het Gein. Op de Pure Markt in Abcoude zullen we ons tegoed doen aan biologische lekkernijen.

Ja, Remco Campert, vandaag is het leven “verrukkulluk”.

Marcel

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.