Keldergevecht: nrs. 54 en 55 kruisen de degens

Na drie speelronden werden Jos Kraay en ondergetekende aan elkaar gekoppeld. De nummers 55 en 54 van de rankinglijst. Geheel naar verwachting want beide met een nul achter hun naam, geklemd tussen Martha (53) en hekkensluiter Rob Ansink. Kunnen die daar onder in de kelder wel schaken zult u zich afvragen?

Nou, ik kan u melden dat nummer 54 zich dat tijdens de partij ook heeft afgevraagd. Maar kan het ondanks dat toch ook nog spannend zijn? Razend spannend. Jos is een killer en ik heb tenslotte de Kooijkubus gewonnen, spektakel dus. Met als kanttekening dat we overeenkomstig onze plaats in de kelder af en toe een foutje maakten.

Achteraf vertelde ik Jos dat ik al lange tijd niet zo veel had nagedacht. Ontmoedigend om naderhand via de computer te worden aangewezen als de speler met de slechtste zetten. Aan de andere kant, tegen al mijn keldergenoten: geeft niet op, maak het gecompliceerd en wie weet, wie weet…

Verhaal van de partij in een notendop: de zwartspeler (ikzelf) loopt vanaf zet 12 tot aan zet 41 achter de feiten aan en heeft heel veel mazzel om na één foutje van de witspeler (Jos) toch nog aan het langste eind te trekken:


En wat vul ik in als uitslag…  1-0! Was dat uit schaamte?

Robert

Een reactie op “Keldergevecht: nrs. 54 en 55 kruisen de degens

  1. Leuke partij en leuk verslag, Robert! Ik neem aan dat 1-0 ook als officiële uitslag de boeken in gaat? Dat heeft Jos wel verdiend!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.