De materiaaldag

Het is zaterdagmiddag en het regent al een hele tijd. Met nog wat clubleden nemen wij vandaag een al te lang uitgesteld karwei ter hand. Eerst moeten we nog even tussen de feestende kinderen door. Vandaag is het materiaaldag! We gaan boven zitten. Dit kun je niet elke maand doen.

Er moet ontzettend veel uitgezocht worden. Honderden stukken gaan door de hand. Alle zakjes en dozen moeten leeggekieperd en uitgezocht worden. Wat hoort bij elkaar en welke stukken zijn nog goed genoeg om gebruikt te worden. Ook moeten er sets worden samengesteld want wat heb je aan incomplete spellen. Zo lagen er op een gegeven moment tafels vol met gesorteerde stukken. 

Stukken met en zonder viltige bodem, zwarte en witte, houten en kunststoffen, beschadigde en nog goede stukken. Er ontstond een paardenmarkt en er was een datingbureau voor koningsparen.

Het was een secuur werkje waarbij je steeds moet blijven opletten: Ongeveer zoals bij Calvé de pinda’s gekeurd werden voor wie zich dat nog herinnnert: ‘Okay!’ Gelukkig had de club voor voldoende koffie gezorgd. Ook de opbergkratjes die nog in een magazijn lagen werden doorgenomen en zo kon er ook nog heel wat weggegooid worden. Een vuilniszak vol.

Het resutaat komt nog ter sprake op de club evenals de natuurlijk bijbehorende oproep om verantwoord met het materiaal om te gaan. Maar ik verklap al vast dat er apart materiaal is voor bondswedstrijden en 34 groene zakjes voor de interne competitie. Daarnaast is er nog reservemateriaal. Zo’n tien witte zakjes komen niet in de kast maar zijn er voor speciale gelegenheden zoals buitenschaak of misschien het Besselink toernooi.

Op het eind van de middag riepen we nog 1 keer het motto van vandaag: “het materiaal is van ons allemaal!”

Frans Kerkhoff

Rudolf, Ric, Robert en fotograaf Frans brengen het materiaal op orde

Een reactie op “De materiaaldag

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.