in navolging van Alistair

Hij sprong er in, z’n maatje liet zien dat de watertemperatuur 14 graden was. Met alleen een zwembroek gingen ze een kilometer zwemmen. De eerste kilometer in het weekend. Alistair deed het als warming up voor z’n gevecht tegen de Bad boy in het Gelredome. Een ijsbad met Wim Hof. In het water van het IJ sprongen wij erin.
Want na zijn testosteronsnoeperij moest Alistair nu weer eens iets anders verzinnen. Bad Boy wist sowieso dat hij de beste was…(al was hij al 4 x vechten zonder winnaar) Bij Alistair was z’n contract bij UFC opgezegd omdat hij te vaak had verloren, en dat met name tegen het einde van de wedstrijd.

Een bekend verhaal dacht Klaas. En er wachtten 8 matadoren 7 jeugdigen 1 volwassene op Espion. De jeugdigen waren van wisselend nivo.

Vincent won eigenlijk al na 5 zetten. Was dus al snel een ommetje aan het lopen en kwam in de slotfase nog even terug. 0-1.

Johan bracht een klassiek loperoffer op h7 nadat zijn tegenstander actief meehielp door zelf een verdediger uit te schakelen. Na een schaak op h5 met de dame, inslaan op f7 en weer naar h5 en hup naar h8 en g7 was het mat en nul twee.

Frank stond er goed voor… dat beloofde wat. Helaas maakte hij niet de meest optimale keus, verloor een stuk en kon ondanks dat hij meer pionnen had het niet houden 1-2

Ric speelde remise, eerst vroeg zijn boomlange 🙂 opponent hoe hoog Ric’s rating was. 1,5- 2,5.

Nu waren de Dekkers, Dick en ik nog bezig. Een rondje leerde dat Dick en Tijn er erg goed voor stonden. Casper leek gelijk te staan, ik had iets meer ruimte en misschien een klein plusje. Op papier dus al een zege in het vooruitzicht.
Dick schoof zijn d-pion naar d3. Na een ruil op dit veld werd eerst de witte koning op b1 gepend, ten koste van pionnen bleef de opponent nog aan ’t bord maar hier leek ’t een kwestie van tijd.

Casper kwam penibel te staan.
Tijn bracht de koning van zijn opponent naar de rand en in het nauw. Hij had scherp gezien dat de zwarte tegenaanval tot niets zou leiden en net voor ’t mat gaf z’n tegenstander op. Dick won ook:  1,5- 4,5 de buit was binnen.
Casper was nu in real trouble maar toonde waarom hij met Rico  wordt vergeleken: je hebt pas van ‘m gewonnen als ’t klaar is. Hij maakte nog remise. 2-5.

Nu bleef ik nog over. Tijn merkte op er leek wel niets te gebeuren op jouw bord. En inderdaad ik slaagde er niet in om met veel stukken op het bord de positionele zwakte van mijn tegenstander te benutten. Ik was al lang blij, dat er geen blunder een eind maakte aan de zaterdag. Na een groot aantal ruilen resteerde er een paard-eindspel met beiden 6 pionnen: dat stond beter voor mij, ik had een betere pionnenstructuur en een actiever paard. Toen ik m’n koning ook nog actiever wist te krijgen kantelde het eindspel mijn richting op en kon ik een vol punt incasseren.

Met 2-6 huiswaarts. Doorgaan met het koude baden dus is voor mij en Alistair de moraal en we wensen de coronagevallen beterschap.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.