Het spoor volgen of juist niet?

In de zesde eeuw voor Christus speelden ze het al. Waar dan? In India. Het spel Chaturanga. En we konden onze lol niet op want we mochten opdraven in buurthuis Gein, aan de bijzondere straatnaam Wisseloord gelegen. Dat laatste zet mij aan het denken.  Wat zou je daar wisselen?  Je gender? Je identiteit? Je persoon?

Ze waren met zn tweeën en zaten te kouten, hij had wat rode vlekken in zn nek gekregen, de ander was rustig. Daar was de schrijver van dit stukje met z’n fiets aangeploeterd over het Tjepmapad. Tegelijk kwam Christiaan uit metrostation Gein aanzetten. Fijn dat je mee wilde doen!

Even na achten kwam uit het verre Muiderberg Stonesbud aanzetten, ook wel als Frank bekend bij insiders en chess.com.  Weer wat minuten later kwam een wat verbaasd kijkende Leon op het toneel. Metrostation Gein heeft veel uitgangen en nadat hij een metro had gemist had hij het hele station meermalen rondgelopen voor hij het Wisseloord vond.

Nu nog de laatste twee geitenbreiers, Frans en Mart. Ze waren al om half zeven vertrokken. Om acht uur was er van de beide heren nog geen spoor te bekennen. Al bleken ze het spoor wel te volgen. Als bij onze captain rode vlekken in de nek verschijnen besluiten we dan maar met zn zessen te beginnen. En dan verschijnt uit het niets… TIJN!!

Best wel symbolisch want op de club is hij degene die in moeilijke stellingen het best de weg vindt. Het kan niet ingewikkeld genoeg. Intense blik en serene rust. En je gaat eraan. Maar goed hij biedt aan om na diverse vergeefse oproepjes van de captain  het duister in te gaan, deze moeilijke stelling wil hij wel uitzoeken. Een flinke tijd later maar nog net op tijd komen de laatste twee geitenbreiers met Tijn ten tonele.

Tijn heeft in de groepsapp al een treffend relaas van het verloop van de avond gegeven. Nu mijn partij, die was ondertussen hier aangeland:


Het buurthuis leverde dus inderdaad Gein op en was een oord waar stukken werden gewisseld en Tijn kan helpen bij een moeilijke stelling waarvoor onze dank!! Ook Christiaan en Frank dank voor het invallen!! Met dank aan Johan voor het digitaal mogelijk maken van het diagram en de zetten!!Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.