Het seizoen 2020/21

Het begon nog zo hoopvol. Na een half jaar zonder clubavonden en een gedwongen vertrek uit Torendael namen we op 7 september onze nieuwe speelzaal in het gebouw van de Buurt- en Speeltuinvereniging Amsterdam Zuid aan de Gaaspstraat in gebruik. Helaas kwamen we er vooralsnog niet verder dan twee introductieavonden, een ALV en drie rondes rondes van de interne competitie.

Bijna negen maanden lang konden we door de corona-maatregelen geen clubavonden houden en waren we net als in de eerste golf weer aangewezen op digitale potjes op Lichess. Wekelijks was er een speelavond van een online competitie met aansluitend een ‘digitale nazit’ op zoom. Er werden ook diverse snelschaakavonden georganiseerd en een online versie van het Kees Besselinktoernooi en de wijnavond. Henk Enserink verzorgde voor de puzzelaars nog twee eindspelavonden. Het is mooi dat hiermee ruim de helft van de EsPionezen actief bij de club betrokken bleef en we zelfs nieuwe gezichten konden verwelkomen.

Al dat geschaak op Lichess leverde een aantal prijswinnaars op. Dit is de online-eregalerij:

Rapidcompetitie: Tim van Daalen
Ratingprijs: Rob van Slooten

Lentecompetitie: Constantijn Dekker
Ratingprijs: Eugen Merkul

Laatste Loodjes League: Johan Metz
Ratingprijs: Rob van Slooten

Snelschaken: Constantijn Dekker

1. c4: Vincent van den Eijnde
Eindejaarsspektakel (wijnavond): Léon de Zwart

Maandag 5 juli gaan de deuren van de club weer open en daarmee komt er voor nu een einde aan het online schaken. Wij hebben het met plezier georganiseerd! Tot ziens in de Gaaspstraat.Constantijn en Johan

Een reactie op “Het seizoen 2020/21

  1. Dank je wel, Constantijn en Johan. In moeilijke tijden hebben jullie de vereniging levend gehouden. Op een boeiende manier. Petje af.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.