Henk en Pieter zegevieren in Tata-tienkamp

Vanmiddag speelden Giri en Carlsen in de slotronde van Tata Steel Chess een remise waardoor de Noor wederom een toernooizege in Wijk aan Zee mocht bijschrijven. In de schaduw daarvan werden ook de laatste partijen gespeeld in de tienkampen.

In Groep 5J ging Henk Enserink vorig weekend stroef van start met slechts een halfje na drie partijen. In ronde 4 keerde het tij. Het jeugdige talent Tommy Grooten werd aan de kant gezet en hij reeg daarna nog vier spelers aan zijn zegekar. Een nederlaag op de slotdag kon hem niet meer van de eerste plaats afhouden, al moet hij daardoor die plek wel delen.

Pieter Kok was vanaf het openingsweekend al niet weg te slaan uit de Moriaan en besloot op het laatste moment zich nog aan te melden voor de tienkamp. Ingedeeld in Groep 7J scoorde hij 6 punten in 9 partijen wat hem ook een gedeelde eerste plaats in de groep oplevert

De resultaten van Meindert Hofman in Groep 8B waren allesbehalve constant te noemen. Een fraaie overwinning in de slotronde tegen de Peruaanse medekoploper in de groep levert hem nog een 3e plek op die hij met vier anderen moet delen.

Marcel Kusse werd weggestopt in een hotel, moest elke dag een duin beklimmen om daar te komen maar dat had geen invloed op zijn prestaties. Volledig volgens de verwachtingen scoorde hij een nette 50% in Groep 6A, goed voor een gedeelde 4e plek.

Harrie Boom, vorig jaar nog erg ongelukkig met 9 nullen, scoorde dit jaar op een niveautje lager 4 punten in  Groep 5K en komt daarmee op een gedeelde 5e plaats terecht.

Geert Renkema was ingedeeld in Groep 8A en speelde op het balkon zijn partijen met wisselend succes. Twee reglementaire nederlagen in het slotweekend zorgen ervoor dat hij op een zesde plek uit komt.

Het volledige overzicht met alle uitslagen van de EsPionezen op Tata: 

Tienkampen

1e/2e: Henk Enserink  – Groep 5J
1e/2e: Pieter Kok – Groep 7J
3e/4e/5e/6e: Meindert Hofman – Groep 8B
4e/5e: Marcel Kusse – Groep 6A
5e/6e: Harrie Boom – Groep 5K
6e: Geert Renkema – Groep 8A

Dagvierkampen

1e: Tom Kooij – Groep 8F
1e: Roland Wastiaux – Groep 4D
3e: Mick Vaassen – Groep 8G

Weekendvierkampen – Verslag

1e: Eugen Merkul –  Groep 8M
2e: Johan Metz – Groep 6P
2e/3e: Roland Wastiaux – Groep 4A
2e/3e/4e: Peter Stolp – Groep 9W
3e: Raymond Altman – Groep 8L

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Een reactie op “Henk en Pieter zegevieren in Tata-tienkamp

  1. Pieter, Henk en Meindert: het spijt me dat ik niet bij jullie huldiging kon zijn. Ik moest vandaag lang zwoegen voor mijn halfje. Toen ik in de Moriaan aankwam was iedereen al weg. Niettemin: hartelijk gefeliciteerd met jullie puike prestaties!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.