Geen champagne voor EsPion 2

Op een avond waarop de spanning maximaal werd opgevoerd kwam EsPion 2 nipt tekort tegen koploper ENPS 3: 3.5 – 4.5. Schrale troost was dat de Raadsheer 2 een paar kilometer verderop VAS 9 versloeg dus winst had sowieso geen kampioenschap opgeleverd.

De avond begon voorspoedig met een razendsnelle overwinning van Dick op bord 1. Daarna bleef het een tijdje rustig maar op een gegeven moment begon het er wel heel goed uit te zien: Peter hield knap stand in het eindspel en Harrie en Frans trokken de winst naar zich toe. De ENPS’ers werden zichtbaar zenuwachtig van de tussenstand: 3,5 – 0,5.

Zelf had ik het lastig, leverde na een slippertje twee paarden in voor een toren en het was vervolgens moeilijk om tegenspel te ontwikkelen. Marcel en Willem hadden beide een gelijkwaardige stelling en boden remise aan maar gezien de tussenstand gingen hun tegenstanders natuurlijk niet akkoord. Toen sloeg het noodlot toe: Willem blunderde en kon meteen opgeven. Zelf liet ik mij kordaat inpakken en Marcel ging er na een dichtgeschoven remisestelling in hevige tijdnood ook nog van af.

Onze laatste hoop was Mart maar zijn stelling zag er inmiddels niet uit alsof er nog winst in zat en een inactief paard tegenover een actieve loper in het eindspel was helaas niet te houden.

Zo sluit EsPion 2 het seizoen af met het brons. Een puike  prestatie gezien de ratingverschillen in onze klasse waarbij we de kampioen nog tot het uiterste hebben gedreven. ENPS 3 van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en veel succes in de 1e klasse volgend seizoen.

Johan Metz

PS ENPS heeft ook een verslag online gezet: Klik!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.