EsPion 1 speelt gelijk in laatste ronde

In de huiskamer van Torendael werd op 2 mei gelijk gespeeld tegen Oosten-Toren 2. Kampioen konden we niet meer worden, degradatie was ook afgewend.

Het scoreverloop was wel wat apart: Na de overwinningen van Ramon en Pieter stonden we 2-0 voor. Op uw verslaggever na stonden de overige borden eigenlijk wel aardig. Henk had een remise-achtige stelling maar moest toch het hoofd buigen.

Uw verslaggever blunderde een pion weg op de 14e zet en de stelling was er een om achter de feiten aan te lopen. ( 2-2).

Vincent moest plotseling ook opgeven en toen stonden we 2-3 achter!! Eric en Rudolf stonden naar mijn mening goed, maar kwamen niet verder dan remise. ( 3-4)

Toen kwam het aan op captain Roland: hij stond 2 pionnen voor in een toren-paard tegen toren-paard eindspel. Het zag er best ingewikkeld uit, maar op de 62e zet was de winst toch binnen! ( 4-4)

Het spelen in de huiskamer gaf wel een apart sfeertje. Het zit daar wel rustig, maar als de clubgenoten komen kijken naar de wedstrijden wordt het toch wat chaotisch. Er is niet veel ruimte rond de tafels voor het publiek.

Volgende week speelt EsPion 2 misschien nog voor de titel: spandoeken en bloemen meenemen! Ondanks de kleine ruimte in “de huiskamer” zijn de wedstrijden toch goed te volgen.

Ric Wieringa

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.