Blitz in januari

2021 is hopelijk het jaar waarin we Corona en de bijbehorende beperkingen definitief vaarwel kunnen zeggen. Daarvoor is nog een lange weg te gaan en helaas is er nog geen concreet zicht op wanneer we weer kunnen schaken in de Gaaspstraat. In de komende maanden is er daarom elke donderdag vanaf half 9 weer online schaakvertier op Lichess.

In januari gaan we blitzen, oftewel snelschaken. Elke donderdag is er een arena-toernooi met wisselende speeltempo’s. Een arena-toernooi werkt vrij eenvoudig: Je speelt een partij en als je daarmee klaar bent staat de volgende tegenstander alweer klaar. Later beginnen, tussendoor pauzeren of eerder stoppen; je mag het allemaal zelf bepalen maar het is uiteraard het leukst om de hele avond mee te doen.

We spelen de volgende vier toernooien:
7 januari: 5+3, gewonnen door Constantijn
14 januari: 3+2, gewonnen door TIm
21 januari: 3+0, gewonnen door Rob van Slooten
28 januari:  5+3, gewonnen door Constantijn

De vier dagwinnaars verzekeren zich alvast van een plekje in de grote Blitz-finale in het jaar waarin de online-snelschaaktitel van EsPion op het spel staat. Hiervoor volgen in het voorjaar nog enkele kwalificatiemogelijkheden. In 2020 werd Dick winnaar van dit prestigieuze kampioenschap.

Om mee te kunnen doen aan de Lichess-activiteiten van EsPion zijn nog altijd de volgende drie zaken van belang:

1. Een account op Lichess. Klik hier om er eentje aan te maken.
2. Lid van ’team EsPion’ op Lichess. Klik hier en meld je aan via de groene knop
3. Deelnemer van de groep ‘EsPion Lichess’ op Whatsapp voor de communicatie (optioneel). Stuur hiervoor een berichtje met je 06-nummer.

Vanaf 4 februari spelen we de voorjaarsperiode van de Rapidcompetitie.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.