Zelfs tegen 4 kunnen we niet winnen….

Een grapje natuurlijk want ook wij waren maar met vier. Is dat even lachen!

Ach, als je tegen het eerste van WSC moet, mag je in je handen knijpen dat je er met 2½ tegen 1½ hebt mogen vertrekken.

Maar is dat wel zo. Ik heb niet veel van de wedstrijden gezien omdat ik 64 (echt waar) zetten bezig was om remise te laten aantekenen. Daar moest ik eerst wel een pluspion voor weggeven. Druk met mezelf dus maar het ‘ach nee!’ rechts van mij kon me onmogelijk ontgaan. Een helaas bekende verzuchting, uit de mond van Tom. Autorijden kan hij feilloos overigens!

Ondertussen stond invaller Cor, voor Jaap die nog wel even moet revalideren, voor een onmogelijke opdracht. Z’n verlies leek onafwendbaar hoorde ik verschillende mensen mompelen. Maar toen uit zijn mond vrolijk ‘Remise?’ klonk begreep ik dat Cor dan misschien geen pat dan toch een andere truc had uitgehaald!

Eenmaal verlies, tweemaal remise. Dan Marcel, tegen Peter Wijnand met 300 elo punten meer. Ach, de heren kletsten ook wat tijdens de partij en ondanks een hoop plaagstoten en lang nadenken meen ik dat de remise in beider hoofden vooraf al vast lag. Een prima prestatie van Marcel natuurlijk. Die moeten we in de gaten houden!

Overigens buurtgenoot Alfred kwam ons in gepaste stilte aanmoedigen. Dank daarvoor, hoewel hij natuurlijk ook even het huiselijke kon ontvluchten met ons als excuus.

Vooraf ons prettig vermaakt met een maaltijd bij restaurant Aaltje.

Bottom Line: Espion 4 verliest tevreden.

5 reacties op “Zelfs tegen 4 kunnen we niet winnen….

    1. Marcel, als je mijn verslag doorleest dan zou je tot de conclusie moeten komen dat jullie met enig geluk met 1½–2½ hadden kunnen winnen: jij stond compleet gewonnen (+½), Cor behoorde eigenlijk te verliezen (-½), Rob had moeten winnen (+½) en Tom verdiende tegen het eind een remise (+½), maar blunderde in een moeilijke stelling voor beide spelers!

      1. Ha Peter, wat leuk dat je reageert op ons blog! Laat ik eerst zeggen dat we het vooral heel gezellig vonden bij jullie en dat het voor mij een eer was om tegen jou te mogen spelen. Mijn opmerking was gekscherend bedoeld (vandaar ook de knipoog). Petje af voor jouw analyses. Ik moest wel een beetje lachen om alle vraagtekens bij onze zetten, ook al zijn ze allemaal terecht. Toegegeven: ook de zetten van jullie spelers krijgen van jou de nodige vraagtekens. Maar we zijn nu eenmaal matig getalenteerde amateurs. Vanuit dat licht bezien vind ik dat we goed gepresteerd hebben. Bij mij overheerst in ieder geval meer het gevoel dat ik een sterke tegenstander op remise heb gehouden dan dat ik de winst heb laten glippen. Graag tot een volgende keer!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.