Zelfportret maar dan anders

Net terug van Lijstenmakerij Van Beek. Is nog een duur grapje zo’n 70×120 cm poster.
Maar deze kans laat ik niet voorbij gaan ‘once in a lifetime’: Robert voert de ranglijst aan! En omdat ‘Robert neemt de leiding en staat die vervolgens niet meer af’ een niet erg realistische verwachting is sla ik nu maar munt uit deze historische stand.


De poster eindigt precies onder de naam van de wedstrijdleider die zichzelf wat steun toedicht bij mijn succes. Ach hij heeft geen ongelijk maar gezegd moet worden dat spelen tegen een nieuwkomer ook slecht kan uitvallen, of je vrijwillig neerleggen bij een driekamp. Voor deze activiteiten ben ik ook altijd te porren en niet weinig pakt dat dan slecht uit. Nu dus dit schitterend affiche. De geschiedenis zal niet liegen. Wel even wat verantwoording van mijn zijde, bescheiden als ik ben.

De eerste ronde trof ik Casper, in gewonnen stand -waarom geeft die Schalekamp niet gewoon op- zag hij een kleinigheid over het hoofd op weg naar de finale. Pat.

Ronde twee bracht naar mijn beste weten een nieuwkomer als tegenstander. Hoewel ik de vorige ronde met Zwart speelde achtte de wedstrijdleider het beter Chadid de Witte stukken te gunnen.  Mijn vijfde zet bezorgde hem een blinde vlek, hij verloor pardoes een stuk. De partij werd daarna nog heel spannend maar dit gelukje betaalde uiteindelijk uit.

Dan de derde partij, ook weer curieus. Tegen Raf, nu wel met Wit. Ook even attentie voor alle andere spelers: de klok gaf keurig ‘bonus’ aan maar bij controle achteraf bleek die nul (0) seconden te bedragen…tsja. En dan te weten dat nu juist op die grond Raf in tijdnood verloor terwijl hij zoals hij later had uitgezocht op verschillende manieren had kunnen winnen.

En dan afgelopen maandag. De regen getrotseerd, geholpen met opzetten tafels en klaarzetten materiaal, een nieuw lid ontmoet -ze werd door Hans keurig door de avond geloodst- en dan tenslotte de indeling die avond bezien. Benjamin Rin. De staande schaker zo werd me hier en daar verteld. Schijnt niet te mogen dat staan. Is dat werkelijk zo? En als je nou zeg maar tijdelijk zitvlak problemen hebt? Enfin, zo ver is het niet gekomen want hij is niet op komen dagen.

Ben toch maar gebleven, spannende partijen gezien, ook een hele korte van 7 zetten mat, en de Speeltuinkas gespekt. Dat laatste stond ik mezelf ruim toe want ik wist welk affiche mij te wachten stond.

Hoewel ik het mezelf beslist niet acht wordt wel gezegd dat geluk is met de domme. Laat ik daar dan voor deze keer maar voor tekenen.

Een reactie op “Zelfportret maar dan anders

  1. Denk je ook niet Robert dat Ajax er verstandig aan doet om een poster te laten maken van de huidige stand? Nu spelen ze nog eredivisie…

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.