Wijnavond 2023

We waren een klein maar select gezelschap. We zaten aan aan twee lange rijen aan elkaar geschoven tafels. Aan het hoofd daarvan: het bord. Je kent dat wel, van mooie oude oorlogsfilms. De verzamelde mannen worden gebriefd over hun missie, de squadronleider wijst op het bord de doelen aan.

Squadronleider Ric valt direct met de deur in huis: we zitten midden in een crisis. We hadden een regering. Die werd weggestuurd. Pek en veren. Even zo vrolijk kwam men weer terug. Van de weeromstuit stuurde men zichzelf weg. En opnieuw even zo vrolijk werd er weer… Hoewel politiek binnen de vereniging een gangbaar taboe is, drukten de zo ingrijpende verwikkelingen/veranderingen/aanpassingen van de grote wereld onuitwisbaar hun stempel op onze kleine schaakwereld, althans, voor deze ene avond.

Crisis op het bord. Probeer dan maar eens een fatsoenlijk potje te spelen. Koningshuizen werden gegijzeld. Paarden sloegen op hol en mochten twee keer achter elkaar steigeren. Bisschoppen grepen de macht en bewandelden de velden als vorstinnen. Torens werden vanwege achterstallig onderhoud zodanig gestut dat ze louter als doelloos monument fungeerden. En dat in wisselende combinaties verdeeld over drie potjes.

En altoos waren daar de rondgebrachte schotels met worst, worst, worst en kaas. En bubbels. En voor ieder een fles toe. Wijnavond 2023. De traditioneel mesjokkene en zo plezierige afsluiting van het schaakjaar. Aangevuld met de beste wensen voor plezierige feestdagen en een goed nieuwjaar.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.