Victorie voor veteraan Veggie

De afgelopen 7 woensdagmiddagen kwamen de meer ervaren schakers  uit Amsterdam en omstreken samen op IJburg voor het SGA Veteranenkampioenschap. EsPion stuurde 8 vertegenwoordigers die kant op.

De meest succesvolle daarvan was Bram van der Vegt: Hij schreef de D-groep op zijn naam. In februari zakte zijn rating net onder de 1500 en hij koos er dit jaar voor de strijd aan te gaan in de laagste groep. Met een score van 6,5 uit 7 maakte hij de favorietenrol volledig waar en pakte eveneens de prijs voor de zestiger met de meeste punten.


In groep A werd EsPion vertegenwoordigd door Roland Wastiaux. Met een score van 2,5 uit 5 en een TPR van 1827 presteerde hij conform zijn rating. In de eerste ronde verloor Roland van Eric Tetteroo van schaakclub Nieuwendam die de groep uiteindelijk won en zich nu een jaar lang Veteranenkampioen van de SGA mag noemen.

De groepen B en C werden door een tegenvallend aantal aanmeldingen samengevoegd. Henk Plantfeber scoorde hier 3 punten in 5 partijen met een TPR van 1663, ruim 100 punten boven zijn rating. Raf Tjong-Akiet deed 3 rondjes mee en scoorde 2 punten. Pieter Kok was wel alle middagen present maar scoorde van de EsPionezen in deze groep helaas wel de minste punten: 1,5 uit 7.

Naast groepswinnaar Bram van der Vegt speelden Mick Vaassen (4,5 uit 7), Meindert Hofman (3 uit 6) en Jos Kraaij (1 uit 4) ook mee in de D-groep.

Een reactie op “Victorie voor veteraan Veggie

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.