Thomas Beerdsen wint het kees Besselink c4 toernooi

Vanaf tien uur druppelen de deelnemers binnen. CTB check, een tientje inleggeld betalen en dan met een kop koffie en een eerste broodje in de hand buiten in het zonnetje wachten op de aftrap van het toernooi. Vuurwerk is er ook, aan de borden. Manuel Bosboom probeerde zijn tegenstanders voorafgaand te imponeren met de verkoop van een heus boek dat is opgetekend over zijn leven en zijn onorthodoxe manier van schaken. Dat lukte bij zes opponenten, maar niet bij Thomas Beerdsen.

Deze winnaar vindt 1.c4 overigens een vervelende opening, vooral met wit ligt die hem niet. Het belette hem er niet van om met 7 zeven uit zeven overtuigend de A groep te winnen. Manuel werd tweede, op gepaste afstand gevolgd door Dick van der Eijk die fraai ongedeeld derde werd.

Mischa de Rue, die aan alle (27?) Kees Besselink toernooien deelnam, heeft normaal gesproken een abonnement op de lootprijs. Die is helaas voor hem afgeschaft. Mischa zei dat hij nog warm moet draaien bij het live schaken en maakte dat volledig waar.

In groep B eindigen vijf deelnemers met 5 uit 7. Te weten Marcel verschoor, Rob van Slooten, Henk Plantfeber, Peter Bosschieter en Arno Lust.

De catering bij onze speeltuinvereniging was deze dag dik in orde, waarvoor dank.

Henk Enserink

Volg de link voor uitslagen en eindstanden. Foto’s volgen nog (red.).

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.