Tegen de club van Co

Het was avond. Momentje mindfulness gedaan. Soms is het leven zo hectisch dat je even rust moet creëren. Toch belde Ridder Roland al. Ik had hem wel gesmst, maar goed hij zorgt goed voor het team.

Henk deed mee, gek genoeg als invaller. Hij deelde mee dat hij zijn stijl heeft veranderd. Hij bouwde een drukstelling op en stond goed. Eric had een pittige avond. Willem stond grote delen van de tijd gelijk.

Ik had Lust om te schaken (zo heette mijn tegenstander 🙂 ). Besloot de hoofdvariant te vermijden, achteraf had ik dat niet moeten doen. Dat is het rotte van dit spel, je zwoegt kreunt en steunt en in één zet is al je werk voorbij.

Hoe verliep de avond. Onze Bobby Fisher kwam wat later en verloor. Hij was dan ook het eerst weer weg na een heftige partij met wederzijdse koningsaanval die helaas door Bobby verloren werd.

Eric bezweek. Maar de borden 1 t/m 3 wonnen. Henk verloor. Roland won van de ratingsterkste Lindeman. Dick en Rudolf hadden lager gerate tegenstanders… maar ja ook mijn tegenstander had flink lager. Maar wat zegt het? Tarjan 2412 verpletterde Kramnik 2803 in het IOM tournooi (speel maar na, prachtige partij). En later tankte hij Tregubow er ook nog af.

Maar terug naar het bord. Willem en ik speelden nog. Ik was blissfully unaware dat het 3-3 was. Ik soupeerde m´n tijd op en bracht de stelling in evenwicht. Ruilde wat aanvallers af en zo bleven mijn actieve stukken over en zijn passieve. Wit toren en loper en 4 pi, ik toren paard en 5 pi, iets actievere toren. Na de onnauwkeurigheid was m´n voordeel gering. Dan maar een valletje in tijdnood
zet maar op: wit pion h4 Kf3 TA4 zwart pion f5 a5 Tb5 Kh5 dit is een naar remise ruikende stand. Echter zwart aan zet speelde Tb3 schaak en tot mijn grote vreugde volgde er Kf4. na dat de toren 1 veld verschoven werd was het 4-3 voor ons.

Willem had een studieachtig dame-eindspel met 2 pluspionnen, ai daar verspeelde hij er een. In wederzijdse tijdnood berustte hij in remise.

Het was een episch gevecht deze partij, de kop is eraf.
Tegen laurierboomgambiet zal het anders moeten als we daar willen winnen.

Als altijd uw verslaggever

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.