Online rapid prooi voor Tim

Eind november kondigde de regering een ‘avondlockdown’ af om de verspreiding van het corona-virus in te perken. Hierdoor was het helaas niet meer mogelijk om clubavonden te houden.

In allerijl werd het schaken via Lichess weer nieuw leven in geblazen. De afgelopen 5 weken streden 26 spelers in een online rapidcompetitie. Elke maandagavond waren er 2 partijen met een speeltempo van 15 minuten per persoon + 10 seconden per zet.

Tim ging voortvarend van start en had na 9 partijen liefst 9 punten te pakken. In de laatste ronde ging hij echter knullig onderuit tegen Frank die zelf met een fraaie eindsprint het zilver pakte. Ron toonde deze competitie zijn creativiteit en dat leverde naast een aantal fraaie partijen een derde plaats op.


Helaas is er op dit moment geen concreet zicht op wanneer we weer kunnen schaken in de Gaaspstraat. Voorlopig is er daarom ook in het nieuwe jaar elke maandagavond vanaf 20.30 online schaakvertier. We trappen af met twee avonden snelschaken in het bekende arena-format. Op 3 januari is het speeltempo 5+3 en op 10 januari 3+2.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.