Nieuw: De thuisblijverscompetitie

Sinds 12 maart is het door het Corona-virus helaas niet meer mogelijk clubavonden te houden in Torendael. In de tussentijd zijn we online verder gegaan met snelschaken op Lichess. Met succes, want liefst 30 verschillende EsPionezen hebben hier al aan meegedaan. 

Bij een groot aantal leden is er daarnaast interesse om online ook  langere partijen te spelen. Nu de situatie rond het Corona-virus niet weken maar maanden gaat duren is het mogelijk om in die behoefte te voorzien. EsPion gaat aanstaande donderdag 9 april van start met de thuisblijverscompetitie:

Acht donderdagen is er 1 partij per avond met een speelduur van 30 minuten per persoon + 15 seconden per zet. De partijen worden online gespeeld op Lichess. Om mee te kunnen doen heb je dus een werkend Lichess-account nodig (klik hier om er eentje aan te maken). De indeling is Zwitsers in één groep en wordt elke ronde om 20.30 gepubliceerd op deze site. Zoek elkaar vervolgens online op (een duidelijke instructie daarvoor komt bij de indeling te staan) en speel je partij tegen een clubgenoot. Wil je een avond niet meespelen? Geen probleem, maar geef dit wel voor 19.45 door. Tot en met de zesde ronde is twee keer een bye van een half punt mogelijk.

Met het snelschaken gaan we uiteraard ook door. Voortaan is de EsPion Arena op Lichess elke dinsdagavond vanaf 20.30 geopend. Check voor het eerstvolgende toernooi de teampagina.

De thuisblijverscompetitie in het kort:

– Data: donderdag 9, 16, 23 & 30 april en 7, 14, 21 & 28 mei.
– Tijd: 20.30
– Locatie: Lichess.org
– Speelduur: 30 minuten per persoon + 15 seconden toegevoegde tijd per zet.

2 reacties op “Nieuw: De thuisblijverscompetitie

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.