Maandag!

Vele EsPionezen hadden afgelopen maandagavond weer zin om een potje te schaken in het gebouw van de Buurt- en Speeltuinvereniging Amsterdam Zuid in de Gaaspstraat. Met bovendien twee externe wedstrijden was het weer een levendige schaakavond.

EsPion 2 vocht in het bovenzaaltje tegen Muiderberg voor de laatste kans om zich te handhaven in de tweede klasse. Nadat de drie kopborden stabiele remises opleverden gebeurden op de andere borden de gekste dingen. Mick bijvoorbeeld, die in totaal verloren positie nog een remise uit het vuur sleepte of Danïël, die in vliegende tijdnood met allerlei scherpe zetten zijn tegenstander overspeelde. Het was niet allemaal hosanna want Harrie ging helaas opzichtig in de fout waarna captain Alfred bij een 4-3 stand de ondankbare taak kreeg om tegen een pionnenovermacht nog een winnend halfje te produceren. Dat zat er niet meer in:

Een verslag vanuit het andere perspectief: Klik!

Met dit gelijkspel is het doek nog niet gevallen. Een grote overwinning van de Amstel 2 op de Volewijckers 2 is de laatste strohalm.

EsPion 4 speelde in de slotronde tegen Almere 2. Terwijl het derde al wekenlang champagne drinkt heeft het vierde het een stuk lastiger in de viertallencompetitie. Peter had vorige week op bord 1 al een gedegen remise gespeeld en nadat Michael voor het eerst in zijn schaakcarrière een externe partij had gewonnen leek een mooi teamresultaat in de maak. Maar helaas: Hans ging ongelukkig onderuit en na een lang en meeslepend gevecht moest ook captain Jos de witte vlag hijsen:


Intern dreven koplopers Constantijn en Rudolf elkaar tot het uiterste en pas om 23.45 namen beide kemphanen genoegen met remise. Met nog vier rondes te gaan is het spannend bovenin. Normaal gesproken schakelen we al in juni over op het zomerritme maar door de lange corona-winterstop stellen we dat nog een maandje uit. Ook op tweede Pinksterdag is er daarom gewoon weer een speelronde van de interne competitie.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.