Kopje onder boven het IJ

Afgelopen woensdag om 19.45 ging mijn telefoon: Het is Henk Enserink met een volgens eigen zeggen eervol verzoek: Team 1 speelt deze avond tegen Nieuwendam en zelf staat hij nog met autoproblemen in Utrecht en vraagt of ik een mogelijkheid zie hem te vervangen. Ondanks dat ik mij al had verheugd op een mooie Champions League wedstrijd is mijn gevoel voor clubliefde blijkbaar groot, bedenk mij geen seconde en spring onmiddellijk op de fiets richting Noord. Vanaf de pont is het nog een behoorlijk eindje fietsen en even na half 9 kom ik met het zweet op m’n voorhoofd de speelzaal binnen waar mijn tegenstander allang z’n eerste zet heeft gedaan.

Meteen begin ik aan de partij en er komt een damegambiet op het bord. Heel enerverend is het allemaal nog niet en na een paar zetten begint mijn tegenstander te denken. Dat geeft mij de gelegenheid eens even rustig rond te kijken want het eerste is wat gehavend opgekomen in Noord. Vaste krachten Vincent en Ramon ontbreken, Harrie speelt mee en er is nog een onbezet bord. Peter Urbanus was ook gevraagd in te vallen maar had zich vergist in de datum. Gelukkig komt Henk even later toch nog binnenvallen zodat de strijd wel 8 tegen 8 is.

Mijn partij kabbelt wat voort, regelmatig gaan er wat stukken van het bord maar het evenwicht wordt nergens echt verstoord. Na zet 28 krijg ik een remiseaanbod en besluit maar even te gaan babbelen met captain Roland. Hij wijst mij erop dat mijn tegenstander qua rating de zwakste is en laat de beslissing wat verstandig is verder aan mij over. Ik denk nog een tijdje na wat te doen maar deze stelling is lastig in winst om te zetten en ik tel dus maar mijn zegeningen.

Alle andere borden spelen nog maar daar tekent zich langzamerhand een waar slagveld af. Henk, Ric, Pieter, Roland en Rudolf gaan er achter elkaar af. Direct hierna doet Harrie iets terug met een knappe remise tegen een op papier veel sterkere opponent. Alleen Eric speelt dan nog en zijn tegenstander gaat in een remisestelling door z’n vlag omdat hij dacht er daarna nog tijd bij te krijgen… Het helpt alleen om de stand een iets dragelijker aanzien te geven: 2-6.

Op 6 december speelt EsPion 1 in Torendael tegen Chaturanga. Hopelijk op volle sterkte en met maximaal resultaat!

Johan

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.