het gevleugelde paard op de grond gehouden

U zat al aan uw pc gekluisterd keek er al uren misschien dagen naar uit. In deze tijden van nog meer richtlijnen, protocollen, verkiezingen. Presidenten die tweeten en dan die tweets moeten intrekken, maar dat niet willen. Geheim agenten die zeggen dat het niet klopt. Wat moet je dan?

Soms denk je dan geef mij maar 64 velden daar speelt de werkelijkheid zich af. Serene rust, bonzend hart, trillende handen. Rammen op de klok. Stukken vallen om. Schaken … en soms is het in een minuut voorbij: de blunder.

Maar goed op het Wimbledonpark beland je in de luwte. Dat is prettig, na wat omzwervingen vond ik de ingang. En wederom loonde mijn voorbereiding al had ik de opening beter kunnen behandelen.

EsPion staat op de rand van promotie, Pegasus staat laag en meestal verliezen we van zulke tegenstanders…. Ridder Roland waarschuwde er al voor. Hoe zit het dan? Er is een top drie waar we deel van zijn boven ons staat Nieuw West waar we van wonnen, maar die hebben meer bordpunten, en spelen nog tegen nummer drie de Amstel die weer onder ons staan. Het is dus ongemeen spannend.

En zo begon de strijd. Altijd denk ik weer even aan Perseus die met de helm van Hermes Medusa ging onthoofden. Een van de drie Gorgonen, vandaar het woord Gorgeous. Ze was heel mooi en stelde mooier te zijn dan Athena. Die pikte dat niet en veranderde haar zo dat wie haar zag, veranderde in steen. Dus naderde Perseus achterwaarts terwijl hij het schild Aegis als spiegel gebruikte. Nadat ze onthoofd was drupte haar bloed in de zee. Uit dat bloed werd het vliegende paard Pegasus geboren. Pegasus was ooit de pv van de KLM. Die diverse sporten organiseert voor haar personeel.

Maar Perseus was dus heel strategisch, Een schaker avant la lettre. Ik bond de strijd aan met een éminence grise. Die al schaakte toen ik nog bedacht moest worden. Het draaide om de opstoot e4. Veld e5 was geblokt. Nu forceerde ik een ruil der dames en dacht uit de opening te zijn met een plusje, helaas een rekenfout en het was gelijk, en zoals gewoonlijk ging het naar alle waardes tussen min een en plus een op het digitale rekentuig. Ach zoals Gelfand zegt I don t play a computer. En al deed ik niet de beste zetten, de meeste waren redelijk ok, sommige prima. Sommige minder, maar daar was de tijdnood. En die lag mij duidelijk beter. Een valletje geplaatst rond mijn pluspion… en nadat ik eerst wat stukken aanviel om hem op te warmen was nu dit valletje teveel van het goede. De resterende minuten tikten weg terwijl hij tot zich door liet dringen dat het mat was in een zet. Tja ik zag het zelf niet meteen . Maar na een paar tellen wel.

Ondertussen won Henk nadat z´n tegenstander had kunnen winnen in 1 zet. Toen hij dat niet deed werd hij uitgetikt in het eindspel.
Eric won als eerste zijn tegenstander was helemaal zoekgespeeld.
Léon die wat later was won ook. Rudolf´s tegenstander dacht door zijn vlag heen ook een optie. Dick won. Vincent verloor maar stond heel goed Roland speelde remise.
Er is dus dik gewonnen met maar liefst 6,5-1,5 en dat is ongekend voor EsPion.

Nu nog tegen Isolani… Het mirakel kan dus nog steeds, even afwachten wat Nieuw West en de Amstel hebben gedaan. Daarna weten we het is is Espion Isolani en zoals al gedebiteerd
Nieuw west versus Amstel in de laatste ronde….

Komt dat zien.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.