EsPion 2 verliest, EsPion 3 wint!

Terwijl er gisteravond in Den Haag druk overleg werd gevoerd over welke maatregelen het Amsterdamse schaakleven binnenkort plat gaan leggen speelden EsPion 2 en 3 nog gewoon een externe wedstrijd.

EsPion 2 heeft het zwaar in de 2e klasse A en trof met VAS 3 ook nog een van de sterkste teams. Twee remises werden er gescoord. Aan Harrie is het wel toevertrouwd een sterkere opponent te neutraliseren en onze Russische meester liet maar weer eens zien dat zijn recente resultaten niet op toeval berusten. Eugen legde de op papier veel sterkere Andy Soest het vuur aan de schenen maar het lukte helaas niet een vol punt binnen te halen:


Op dit moment staat voor 20 december de thuiswedstrijd met Muiderberg op de agenda. Dat lijkt op papier een meer gelijkwaardige strijd te worden.

EsPion 3
speelt in de viertallencompetitie en begon het seizoen uitstekend met een overwinning op de broeders van EsPion 4. Voorafgaand aan de confrontatie met Oosten-Toren 3 werd in Diemen uitgebreid gegeten bij de lokale Surinamer en ondanks dat verschenen de heren nog hongerig achter het bord.

Opperste concentratie
Bij een 1-2 stand was het aan Marcel om de winst binnen te halen. In zijn kenmerkende stijl had hij inmiddels al een prettig voordeel opgebouwd en liet zich de kaas niet meer van het brood eten:


Laten we van het positieve uitgaan; Laurierboom-Gambiet 2 kan over anderhalve week gewoon op bezoek komen.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.