Een einde dat moeizaam in zicht kwam

Op 8 maart was het zover. Een gezelschap dat iets groter was dan het aantal stukken dat op het bord stond boog zich in een zoomsessie over een aantal door Henk zorgvuldig geselecteerde studies. Johan nam de technische kant voor zijn rekening. De enige niet online schaker die zich liet verleiden om mee te doen was Willen Alpherts.

Een aantal deelnemers en leidsman Henk in de Zoomsessie
Voor elke studie kreeg men steeds tien minuten de tijd om vervolgens de oplossing, of een begin daarvan, door te sturen waardoor er ook nog iets van een wedstrijdelement was. Daarna keken we gezamenlijk naar de oplossing. Het ging om de volgende vijf studies waarbij de opdracht steeds dezelfde was: Wit speelt en wint:

Studie 1:

Studie 2:

Studie 3:

Studie 4:

Studie 5:Het Juryrapport
De enige die helemaal niets verkeerds opschreef was Alfred. Bij de 2e studie appte hij 1.Pc1 wat een correct begin was. Wel jammer dat het daarbij vervolgens bleef.

Ook de genialiteit van de invallen van Michael kwam niet over het voetlicht. Hij kreeg veel geweldige ideeën, maar schrapte ze bijna allemaal ook weer. Dat leverde driemaal de melding op van ‘dit bericht is verwijderd’.

Willem kwam wel een heel eind, loste de 1e studie op, maar stopte bij de 2e en 3e studie te vroeg. Carin slaagde er soms in wit te laten winnen zoals gevraagd. Maar het tegenspel van zwart had dan weer beter gekund, dus punten leverde dat helaas niet op.

Vele anderen bogen zich enthousiast over de opgaves, maar gaven (te) weinig terug aan oplossingen om in de ranglijst opgenomen te worden.

De man die veruit het meeste zag was Pieter, al miste hij in de 2e opgave de patwending waarmee zwart zich nog verdedigen kon. Maar felicitaties zijn zeker op zijn plaats.

Henk Enserink

 

De Antwoorden:

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.