Doofpot

Ik mocht tegen de wedstrijdleider. Na zijn 18de zet bood die remise aan en ontwaakte ik uit mijn trance.

Ik stond dan wel een pion voor, maar had geen idee of dat voldoende was voor de winst.

Gelukkig zat onze onvolprezen teamleider naast me en kon ik hem dus gemakkelijk op de hoogte stellen van het aanbod. Hij was in diep gepeins verzonken over zijn eigen stelling, maar ik hoorde rond de tafel een zesstemmig néé. Bleken we met 4-2 achter te staan en speelden alleen de twee hoogste borden nog.

Doorspelen dus. Dat liep voor mij goed af, zie de partij hieronder. Maar bij onze lijder ging het na een gemiste kans op de zevende zet van kwaad (dame achter) tot erger (twee dames achter) en dus verloren we met 5-3.

Een kampioenschap zit er dit seizoen niet meer in …

2 reacties op “Doofpot

  1. De mogelijkheid om de a-pion te pakken op zet 13 is goed gezien en verschaft jouw b-pion verder in de partij de ruimte om de beslissing te forceren. Jammer dat niet al je teamgenoten zo goed in vorm waren die avond 😉

  2. Naar aanleiding van een verzoek van de webmasters van de Volewijckers ben ik aan het experimenteren met het plaatsen van partijen op de site. Maar het is nog niet helemaal goed.
    Om de discussie goed te kunnen volgen klik je in de partij van Robbie Es op de zesde zet van zwart (6…dxe5) en in mijn partij op de achttiende zet van wit (18. Dd6). Dan klopt het diagram met het commentaar.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.