Beste Redactie

Beste redactie.
Wat een verrassing dit BZN !
Een mooi initiatief om de leden die we niet via Lichess ‘ontmoeten’ te interviewen. Met veel interesse en plezier gelezen waar zij zich mee bezig houden. Een top format!
Ook de uitgebreide en open reactie van het bestuur naar aanleiding van de botsing tussen Mick en Lichess e.a. deed mij goed. Chapeau!
En dan Wouter, als altijd rustig en beschouwend.
Maar wellicht had hij beter bij de redactie thuis dan in Den Haag kunnen zijn. Dan had de redactie wellicht wat minder venijnig gereageerd op de open brief van Rudolf.
Het plezier was me bij het lezen van deze BZN nu gelijk wel vergaan.
De stelling van Rudolf in deze editie van BZN is dat hij vindt dat er wel wat minder contributie gevraagd mag worden door EsPion van haar leden. Hij motiveert zijn stelling en wil graag dat de redactie zijn open brief integraal publiceert. Wat de redactie ook doet, inclusief de reactie van het bestuur op de brief van Rudolf. We kunnen het allemaal lezen.
Ik kan me de ALV van September niet meer goed herinneren, maar weet nog wel dat ik akkoord ging met het contributievoorstel van het bestuur. Het voorstel is ook aangenomen.
Dat Rudolf een vraagteken plaatst nu de Corona maatregelen alsmaar aanhouden en er nu mogelijkheden zijn voor verenigingen en bonden om subsidies aan te vragen en daarom de contributie bijdrage wellicht alsnog te drukken lijkt me legitiem. Het bestuur verwijst naar een in meerderheid van stemmen genomen besluit. Eveneens legitiem en bepalend.
Rudolf vraagt in zijn ‘PS’ in feite om een reactie.
En bij het ter perse gaan van dit nummer van BZN is die van de redactie de eerste.
Maar ik heb deze reactie met stijgende verbazing gelezen. Behalve dat ik zelf vind dat de redactie niet de ‘persoon’ is om zo een uitgebreide reactie te geven op de inhoud van haar krant, vind ik het ook nog verhullend. Hier had mijns inziens beter de naam van een lid kunnen staan, desnoods ‘namens de redactie’.
Dan over de inhoud van de reactie door de redactie op de brief van Rudolf. Zonder de argumenten zelf allemaal aan te halen zou ik willen zeggen dat de stijl onnodig venijnig en zo af en toe denigrerend bij mij overkomt.
Dat was niet nodig. Wat mij betreft zelfs ongepast, we spreken hier een medelid aan. En redactie, als iemand mij vraagt hoe lang ik lid ben dan zeg ik ook 20 jaar om daaraan toe te voegen “waarvan 7 jaar, krap, van deze vereniging”. Kom op zeg!
Natuurlijk, de brief van het bestuur naar aanleiding van de situatie tussen Mick en Lichess ging over iets anders. Maar de toon was die van fair play. Dat miste ik in de reactie van de redactie richting Rudolf.

Een reactie op “Beste Redactie

  1. Eens met de strekking van dit verhaal. De reactie van de redactie op de brief van Rudolf was onnodig venijnig. Ik weet niet of het zo bedoeld was, maar in gedrukte letters kwam het over alsof iemand de les gelezen werd en dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Dank voor het schrijven van dit bericht, Robert.
    Gr.
    Constantijn

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.