avond of weekend

De wielen van de bus gaan rond en rond. zo ook de trappers van diverse fietsen op deze avond. waar het er best nog wel om ging. want bij verlies met meer dan 6-2 en winst van boven ij kwam espion in het moeras naar de tweede klas terecht.

in de kattenburgerstraat 150 op 1 hoog moest het gebeuren. Een man die me deed denken aan het instructiefilmpje van Rollnick legde uit hoe spannend het zou worden/was.

Léon kon niet, onze Fischer was verhinderd. In tegenstelling tot het liedje the Lion sleeps tonight was Ron er wel met pet. Gerie Opgenhaffen was zijn tegenstander. Het leek erop dat de Raadsheer gehusseld had, Bij ons waren er verder the usual suspects. Vincent op 1 Dick op 2 Roland op 3 Rudolf op 4 Eric op 5 Ron op 7 en Willem op 8.

Ik bevond mij tegenover dhr Koevoets. die als ik de scorelijst mag geloven niet zn beste seizoen doormaakt maar wel meer rating bezit dan ik. Meestal betekent dat n leuke partij.

Het kon beginnen, ik moest en mocht verdedigen. dat kostte veel tijd. Willem werd intussen opgebracht helaas. Ron ging gelijk op. Door het vele denken heb ik de eerste 4 borden nwl kunnen bekijken. Dick kwam langs en zei. dat t overal redelijk gelijk stond. Eric bouwde zijn gebruikelijke speltype op. De reactie leek ook redelijk bekend.
Ron bereikte een eindspel maar er ging iets mis en hij moest zn koning omleggen helaas.

Eric remiseerde. Ik stond ondertussen bijna een uur achter op tijd, maar keek wel naar interessante opties.
Door het volgen van Carlsen en het tot mijn grote verbazing vaak goed voorspellen wat hij gaat doen heb ik mijzelf wijsgemaakt dat ik er soms toch iets van snap. Verder denk ik altijd aan het advies van Roland: RUST.

Schaken is vaak geduld.Eerst slaagde ik er in de dames te ruilen. Ik zat weliswaar nu met een dubbelpion opgescheept maar kon mijn toren nu hups naar de 4e rij laten gaan en opeens stond zijn centrum onder druk en begon hij ook te denken. Een goed teken in het algemeen. Nu zag ik een interessant kwaliteitsoffer. Ik dacht ook hier lang over na en zag er vanaf. Ik sloeg een pion dus passieve positie pion voor met een dubbelpion. Nu ging hij nog aanvallender spelen echter zonder de rest van zijn stukken te activeren, door nu zijn actieve stukken te ruilen kwam de positie in balans. Mijn gok was dat hij nog meer zou gaan aanvallen. Ik beging een mispeer en besloot geheel in t thema van de avond Raadsheer tegen es PION mn toren tegen zijn paard te ruilen want ik won hier een pion voor terug. Het rekentuig gaf mijn zet gelijk. Nu resteerde een eindspel met twee torens voor wit en 3 pionnen en toren loper en 5 pionnen voor mij. Nu de boel activeren. Weer na ruil van een randpion een toren naar h3. En daarna met mijn toren de zijn geblokt. mn koning hups naar voren. Een heksenketel, met 40 minuten minder op de klok. Alleen ik wist nu waar ik heen wilde en zag goede remisekansen. Sterker nog als hij teveel zou willen zou …
tja RUST hoorde ik Roland al weer zeggen. Hij ruilt een toren . Het is nu helaas inleveren van een pion. Maar de resterende pionnen zijn zover opgerukt , zijn koning staat slecht dat ik denk dat het dynamisch in balans is. En hij gaat de tijdachterstand opgeven, denkt 5-10 min per zet nu. En opeens gaan we allebei promoveren. Alleen al mijn twee stukken staan bij zijn koning. Dat is dame loper twee pionnen tegen dame toren en 1 pion.
IK haal hem in op tijd. Na wat schaakjes alle stukken geruild en er blijft een duo over.
Symbolisch de Raadsheer is van t bord en de Es pion( nen) blijven. Hij liet de vreselijke waarheid tot zich doordringen en stak zijn hand over het bord.

Inmiddels Wonnen Dick Rudolf en Roland en remiseerde Vincent zodat we na een aanvankelijke achterstand De Raadsheer helaas naar de tweede klasse hebben geholpen.

Na afloop bleek dat binnen het team diverse mensen op zaterdag willen gaan spelen, dat zou nog wel eens groter probleem kunnen worden dan de wedstrijd van deze avond.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.