Versneld beëindigen

Volgens mij is G4 iets met regeringsleiders en economische belangen en vage verhalen in de krant. Het is nu ook de manier om de partij te beëindigen. Met dank aan de Fide. Je vraagt 5 seconden wel-opsparend. Of juist niet-opsparend. Dat is denk ik afhankelijk van de rente. Dan bied je kennelijk ook meteen remise aan. Maar dat kun je natuurlijk ook doen zonder te sparen. Zelf beëindig ik de partij veel simpeler, ik geef gewoon op de 7e zet een stuk weg. Doorgaans volstaat dat.

Let op, er is ook nog een G5. Als je dat Googelt, zul je zien dat het een geweldige zwaartekrachtversnelling is. En, alweer met dank aan de Fide,  de manier om met minder dan 2 minuten op de klok remise te claimen. Je zet de klok stil en roept de wedstrijdleider erbij. In de meeste gevallen zal dat bij je tegenstander zoveel aversie opwerpen, dat-ie je alsnog in de kortste keren van het bord mept.

De mooiste G is de G2. Vooraf moet worden aangekondigd of alle G’s van kracht zijn, en zo ja, welke. Wie dat moet aankondigen en of je het daarmee ook eens moet zijn, is opnieuw een heerlijke bron van spraakverwarring, ruzie en andere aanleidingen om je tegenstander volledig versneld uit z’n concentratie  te werken.

Ik kijk nu al uit naar de bemiddelende rol die AH (Ad en Harrie) noodgedwongen gaat spelen.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.