SGA-rapidcompetitie: EsPion 2 bereikt finale!

De opmerkzame bezoeker van de clubavond van 8 juni zal het niet ontgaan zijn dat een deel van de zaal gebruikt werd voor iets wat leek op een externe wedstrijd. Het was feitelijk een onderdeel van de SGA rapidcompetitie, die elk jaar na het einde van de reguliere competitie gehouden wordt. EsPion deed met twee teams mee.
EsPion 1 bestond uit een mix van ervaring (Ric Wieringa en Bram van der Vegt) en ‘jonge honden’ (Constantijn Dekker, Tim van Daalen en Friso van der Geest). Ze speelden in de tweede klasse. Door een wonderlijke gril van de indelers mocht het team drie achtereenvolgende avonden opdraven bij Amsterdam West.
De eerste avond baarde Constantijn enig opzien door al zijn partijen te winnen. Daarmee scoorde hij drie van de vier bordpunten die het team die avond verzamelde dus we kunnen de conclusie trekken dat de rest niet bijster op dreef was…
De tweede avond kwam Constantijn niet verder dan drie nullen. Helaas zorgden zijn teamgenoten niet voor veel compensatie en het werd duidelijk dat EsPion 1 geen ‘finalemateriaal’ was. Iets wat op grond van de ratings ook niet verwacht werd.
De derde avond kwam het team nog een beetje terug, maar meer dan de op één na laatste plaats zat er niet in. Constantijn bleek uiteindelijk topscorer met 5 uit 9.
EsPion 2 bestond uit Frans Kerkhoff, Robert Schalekamp, Cor Bergveld en Mart Ran, een team dat in die samenstelling al sinds ongeveer 1870 meedoet. Het team was dit jaar ingedeeld in de derde klasse. Ze waren rating-favoriet en maakten dat ook bijna waar.
De eerste avond bij ZZ won het team alle wedstrijden, de tweede avond ging men kennelijk wat gebukt onder het thuisvoordeel, want er werd twee maal verloren en één maal gewonnen. De derde avond, bij De Raadsheer en met Marcel Kusse in plaats van Frans, werd tweemaal gewonnen en een gelijkspel gescoord. Dat was genoeg voor een tweede plaats, op gepaste afstand van VAS 8. Het gaat bij de eindrangschikking om bordpunten en die werden ook in ruime mate gescoord. Mart was topscoorder met maar liefst 7½ uit 9. Frans en Marcel scoorden samen 7 uit 9, ook niet slecht.

Daarmee heeft EsPion 2 zich geplaatst voor de finale. Waarschijnlijk zijn ze daar wederom rating-favoriet en zullen ze wederom met VAS 8 geconfronteerd worden.
Alle details zijn terug te vinden op de site van de SGA.

Een reactie op “SGA-rapidcompetitie: EsPion 2 bereikt finale!

  1. Interessante waarneming die optelsom van scores! Kan ik op aanvullen dat Cor en Robert samen 9 uit 9 hebben gescoord. Is Cor ook genoemd 🙂
    Dank voor het verslag, we zullen ons uiterste best doen om VAS-8 in de finale alsnog pootje te lichten!

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.